Iikka Alinguélle kolmiloikan SM-hopeaa

Iikka Alinguélle kolmiloikan SM-hopeaa

SM-hallit kilpailtiin tänä vuonna Tampereen Pirkkahallissa. Janakkalan Janasta mukana oli kolme urheilijaa. Iikka Alingué onnistui miesten kolmiloikassa mainiosti sijoittuen hopealle. Hän paranteli kilpailun aikana nimissään ollutta Janan seuraennätystä pariinkin kertaan loikaten pisimmillään 15,94. Tulos on myös Alinguén ikäluokan eli 22-vuotiaiden kauden kärkitulos. Tulos ylsi myös miesten tilaston kakkoseksi. Erittäin onnistuneen ja tasaisen kilpailun hypänneen urheilijan kaikki suoritukset olivat yli 15 metrin loikkia ja kaikki kuusi suoritusta myös mitattiin.

Sunnuntain pituudessa Alinguélle piirrettiin kolme rastia, joskin suoritukset olivat tekniikaltaan sekä pituudeltaan todella hyviä. Viimeiselle kolmelle kierrokselle hänellä ei tällä kertaa valitettavasti ollut asiaa.

Valtteri Välläri sen sijaan onnistui pituudessa hypäten pisimmillään 6,96. Kilpailussa hän sijoittui kuudenneksi. Välläri on hallissa hypännyt aikaisemmin 7,08 ja ulkona tulokseksi on pisimmillään kirjattu 7,25.

Heikki Nieminen juoksi miesten 60 metrin alkuerissä ajan 7,22. Nieminen on tällä kaudella juossut matkan aikaan 7,11.

– Tämä oli hyvä viikonloppu meidän pieneltä janalaisjoukkueelta. Iikan kolmiloikka oli hallissa tulokseltaan sitä tasoa, jolla päästään kesällä taistelemaan jo reilusti yli 16 metrin tuloksista. Pituudessa meillä oli vähän huonoa onnea matkassa, mutta sekä Valtterin että Iikan hypyt kertovat hyvää. Me voimme lähteä hyvin odotuksin ensi viikonlopun nuorten SM-kilpailuun, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.

SM-hallit, Tampere, tulokset