Alinguélle GP-kisan pronssia ja Niemiselle kovia juoksuja

Alinguélle GP-kisan pronssia ja Niemiselle kovia juoksuja

Jyväskylässä Harjun Stadionilla käytiin kauden ensimmäinen Motonet GP -kilpailu. Janakkalan Janan Iikka Alingué on jo tänä kesänä avannut menestyksekkäästi kilpailukautensa kolmiloikassa, mutta nyt oli pituushypyn vuoro. Tuloksella 7,25 irtosikin melko makeata GP-pronssia.

Sekä Alingué että valmentaja Jari Kataja olivat ihan tyytyväisiä pituuskisan avaukseen, sillä harjoittelu on ollut loikkapainotteista, eikä pituutta ole kovin paljoa harjoiteltu. Sää Jyväskylässä oli hyvä, mutta tuuli pyöri stadionilla ja teki olosuhteista hieman hankalia.

– Ensimmäinen hyppy oli rento ja sen jälkeen juoksu vähän sekosi. Viimeiseen hyppyyn sain kiihdytyksen toimimaan ja se olikin mukavan pitkä, mutta niukasti yliastuttu, joten vähän harmittaa. Viikon päästä kilpailen Lahdessa kolmiloikassa ja luvassa on jälleen kova kisa, Alingué kertoo.

Alinguén pituuden ennätys 7,38 on viime elokuulta. Janan seuraennätys 7,42 on tehty vuonna 1958. Vielä hetken aikaa ennätys säilyy Matti Koskisen hallussa.

Turun Tilastopajacupissa Heikki Nieminen juoksi miesten 100 metrin alkuerissä kauden parhaakseen 11,12. Finaalissa Nieminen sijoittui kuudenneksi ajalla 11,20. Petra Kallionpää hyppäsi naisten pituudessa 5,07 (13.). Vain muutamaa päivää aikaisemmin Kallionpää paranteli uudeksi ennätyksekseen 5,35. Laura Anttila juoksi N17-sarjan 100 metrillä uudeksi ennätyksekseen 14,41.

Aikuisurheilijoista Taru Viiru juoksi saman matkan naisten sarjassa kauden parhaalla juoksullaan aikaan 14,79. Anne-Mari Vallioniemi hyppäsi Porvoossa naisten seipäässä kauden parhaakseen 2,46.

Orivedellä Ari Kela työnsi miesten kuulassa 9,32 ja M55-sarjan kuulassa 10,55. M55-sarjan painonheitossa Kela oli hopealla tuloksella 11,98 ja keihäässä hän heitti kultaa tuloksella 46,04. M50-sarjan Petri Satto heitti ykköseksi sekä painonheitossa (16,96) ja että keihäässä (56,51).

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Tulokset

Kuva: Janakkalan Janan Heikki Nieminen on tehnyt tällä kaudella kovia suorituksia 100 metrin matkalla.