Iikka Alingué odottaa jo hallikautta

Iikka Alingué odottaa jo hallikautta

Kuva Lauri Heino, HEINON VALOKUVA.

Iikka Alingué on tyytyväinen kehitykseensä syksyn aikana: ”Odotan hallikautta enemmän kuin joulua”.

Kolmiloikkaaja Iikka Alingué on tyytyväinen siihen, miten uusi harjoituskausi uusine juttuineen on lähtenyt käyntiin. Helsinkiin muuton myötä tulleet uusi valmentaja Diari Sharifi ja uusi harjoitusporukka ovat tuoneet kaikin puolin virkistäviä muutoksia urheilijan arkeen.

– Uuden valmentajan kanssa asiat ovat lähteneet hyvin liikkeelle. On tullut tosi paljon kaikenlaisia uusia juttuja, uutta opittavaa ja hyvä harjoitusryhmä, Alingué sanoo.

Hän harjoittelee paljon muun muassa kolmiloikkaaja Veikko Nugrahan kanssa. Kun treeneissä on seurana samantasoisia urheilijoita, se antaa paljon.

– Samanlaista kilpailua ei meillä Janakkalassa ollut. Janassakin oli tosi hyvä ryhmä ja hyvä meininki harjoitella, Alingué kehuu seuraporukkaansa.

Koronatilanne on vaikuttanut Alinguén harjoitteluun viime viikkoina vain vähän. Kun Liikuntamylly Helsingissä suljettiin, treenit siirtyivät juoksun ja voimaharjoittelun osalta Esport Arenalle. Puitteet ovat muuten erinomaiset, mutta hyppypaikkoja siellä ei ole. Niitä varten on pitänyt käydä kauempana.

– Olen kolmen viikon ajan ollut joka viikko Pajulahdessa pari päivää, että olen päässyt tekemään lajiharjoituksia. Se on oikeastaan ainoa muutos.

Valmentajanvaihdos ja uudet asiat ottavat aina aikansa, mutta Alingué on tyytyväinen siihen, mitä Sharifi on hänen kehittämisekseen tuonut. Pientä uutta on tullut juoksu- ja loikkatekniikkaan. Siksi on helppo ymmärtää, että urheilija odottaa suurella mielenkiinnolla kaiken sen siirtymistä aikanaan täysivauhtisiin kilpailusuorituksiin.

– Parasta on ollut se tunne, kun ne alkuun vaikeilta tuntuneet asiat alkavatkin käydä helpoiksi, oikeasti oppii ne ja ne alkavat siirtyä lajisuoritukseen.

Mutta kuinka paljon parempi kolmiloikkaaja Alingué sitten vuodentakaiseen verrattuna on? Vaikka tunne on hyvä, ei hän uskalla sanoa mitään ennen täysivauhtisia hyppyjä.

– Ei olla tehty minkäänlaisia testejä, joten oma kunto on täysin mysteeri tällä hetkellä. Kuitenkin juoksu tuntuu hyvältä, salilla nousee rauta ihan hyvin ja hypyt tuntuu hyvältä.

Kaikki kuulostaa siltä, että jo viime kesänä jahdattu 16 metrin raja voisi hyvin rikkoutua jo hallikaudella, jos koronatilanne kilpailujen järjestämisen suo.

– Monissa asioissa olen mennyt eteenpäin ja monia uusia juttuja on tullut. On hinku päästä testaamaan, miten ne toimivat täysivauhtisessa suorituksessa. Harjoituksissa on kuitenkin aina eri juttu hypätä kuin kisassa. Odotan hallikautta enemmän kuin joulua, Alingué sanoo hymyillen.

Teksti ja kuva Heidi Lehikoinen, pikkukuva Lauri Heino