Hyviä tuloksia ja uusia ennätyksiä Tampereelta

Tampere Junior Indoor Games kokosi tänä vuonna Pirkkahalliin ennätysmäisen osallistujajoukon, sillä mukaan oli ilmoittautunut yli 1700 kilpailijaa. Myös Janakkalan Janasta mukana oli edustava joukko urheilijoita, jotka venyivät uusiin ennätyksiin lähes joka lajissa.

N17-sarjan 60 metrillä Emma Kuikka juoksi alkuerissä 8,61 ja Ronja Kallionpää 9,20. Saman sarjan 300 metrin aidoissa Ella Pullinen oli vauhdissa ensimmäisillä aidoilla, mutta joutui jättämään juoksun kompuroiduttuaan kesken. Pituudessa Kallionpää hyppäsi ennätyksekseen 4,53 (28:s) ja Emma Kuikka 4,29 (38:s). N17-kuulassa Nilla Rättyä työnsi kauden parhaakseen 10,34 (14:s).

T14-sarjan 60 metrillä Lotta Jalonen juoksi alkuerissä ennätyksekseen 9,00. 60 metrin aidoissa Jalonen sijoittui alkueränsä kolmanneksi ennätyksellään 10,18. Jalonen paranteli ennätystään myös korkeudessa ylittämällä 140 (11:s) sekä pituudessa hyppäämällä 4,11 (52:s). Helmi Lipsanen hyppäsi henkilökohtaiseksi ennätyksekseen T14-sarjan kolmiloikassa 9,74 (18:s).  T13-sarjan 60 metrin aidoissa Lipsanen juoksi alkueränsä voittoon ennätyksellään 11,13. Pituudessa hän hyppäsi 4,24 (31:s). 14-kuulassa Jenniina Virtanen työnsi ennätyksekseen 7,60 (21:s). Kiekossa hän päivitti ennätyksensä lukemaan 21,38 (25:s).

T11-sarjan 60 metrillä Meeri Koliseva juoksi finaalin yhdeksänneksi ajalla 9,28. Alkuerissä hän juoksi eränsä voittoon ennätyksellään 9,14. 1000 metrillä Koliseva päivitti ennätyksekseen 3.52,87, 60 metrin aidoissa 11,93 ja pituudessa 3,87 (20:s).

P11-pituudessa Eetu Autio paranteli henkilökohtaista ennätystään lukemaan 3,76 (23:s).  Aapo Aution hyppäsi samassa kilpailussa ennätyksekseen 3,30 (36:s).

T10-sarjan pituudessa Eerika Nieminen hyppäsi ennätyksekseen 3,50 (15:s). Nieminen päivitti ennätystään myös kuulassa lukemaan 5,80 (17:s).  Kiekossa hän sijoittui kahdeksanneksi ennätyksellään 14,56.

– Kisat olivat hyvää tekemistä kaikilta janalaisilta ja antoivat hyvää kokemusta niin kisaajille, huoltajille ja valmentajille. Useampi urheilijamme venyi oikealla hetkellä kauden parhaimpiinsa ja se antaa varmasti intoa harjoitteluun jatkossakin. Kesää kohti mennään hyvää vauhtia ja odotettavissa toivon mukaan huimia ennätys parannuksia, nuorisopäällikkö Arto Nousiainen summaa.