Hyvässä vireessä kohti Joensuun nuorten SM-halleja

Hyvässä vireessä kohti Joensuun nuorten SM-halleja

Yleisurheilun nuorten Suomen hallimestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Joensuussa. Kolmen päivän aikana Joensuu Areenalla ratkotaan kolmen ikäluokan eli 17-, 19- ja 22-vuotiaiden mestaruudet. Mukaan on ilmoittautunut yli 600 urheilijaa. Janakkalan Janasta mukaan lähtee seitsemän urheilijan joukkue.

Ohessa janalaislajit sekä valmennuspäällikkö Jari Katajan ennakkokommentit:

 

PERJANTAI 22.2.2019

klo 17.00 N22 pituus: Suvi Eerikäinen

”Suvi Eerikäinen on 22-vuotiaiden tilastossa viidentenä kauden parhaallaan 583. Kuopiossa Suvi ei päässyt sinuiksi kimmoisan Mondo-alustan kanssa. Tiedetään, että Joensuun Mondo on kovempi, joten uskallan veikata, että juoksu kulkee siellä paremmin. Suvi voitti Kuopiossa kaksi tilastoissa edellään olevaa urheilijaa, joten onnistuessaan hän taistelee hyvistä mitalisijoituksista”.

klo 17.25 M22 60 metrin alkuerät: Juho Rönkä, Valtteri Välläri

”22-vuotiaiden miesten pikamatkalle lähtee kaksi janalaista. Juho Rönkä on parantanut armeijan jälkeen tekemistään koko ajan, ja kun muistetaan, miten Riihimäen pikatykki on venynyt edellisissä SM-kisoissaan, voidaan Juholta odottaa jopa finaalipaikkaa. Valtteri Välläri on talven aikana nostanut nopeustasoaan, ja tulee mittauttamaan sen Joensuussa. Kesän kilpailuissa Valtteri palaa taas pituuskasalle”.     

 

LAUANTAI 23.2.2019

klo 10.50 M22 60 metrin välierät

klo 12.00 M19 pituus: Lasse Hämelahti

”M19-sarjan pituuskisa on tasainen taisteu. Tuohon soppaan lusikkansa vahvasti lyö varmasti myös Janan tuoreehko vahvistus, Lasse Hämelahti. Lassella on ollut hyviä yliastuttuja hyppyjä talven kisoissa, ja jos askelmerkki toimii, niin lupa on odottaa reilun seitsemän metrin hyppyjä. Ja kun tämä tapahtuu, Lasse taistelee silloin mestaruudesta”.

klo 11.55 M17 3000 metrin kävely: Sulo Aalto

”M17-sarjan kävelyssä mitaleista kilpaillaan kolmen osallistujan voimin. Sulo Aalto on tällä hetkellä tilastokakkosena, mutta kilpailu voitosta käydään mies miestä vastaan. Ja mitalit jaetaan vasta maalissa”.

klo 14.10 M22 60 metrin finaali

 

SUNNUNTAI 24.2.2019

klo 12.00 N19 kuula: Sanni Kuparinen ja Nilla Rättyä

”Sanni Kuparinen lähtee N19-sarjan kuulakisaan tilastonelosena. Kolmen kärki on metrin etumatkalla. Sannin tavoitteena onkin parannella omaa ennätystään ja katsoa, mihin se riittää. Nilla Rättyä on työntänyt ennätyksensä pari viikkoa sitten, ja taistelee paikastaan kolmelle viimeiselle kierrokselle”.

klo 12.35 M19 200 metriä: Lasse Hämelahti

”M19-sarjan 200 metrin juoksu on mielenkiintoinen lisälaji Lasse Hämelahdelle. Talven harjoitusjuoksut ovat kertoneet kovasta vauhdista, ja mielenkiinnolla odotetaan, mihin vauhti riittää sunnuntaina”.

klo 15.40 N22 3-loikka: Suvi Eerikäinen

”N22-sarjan kolmiloikka on pienoinen arvoitus Janan leirissä. Suvi Eerikäinen on hypännyt vain yhden loikkakilpailun tänä talvena, eikä siinä kisassa loikkien ajoitus vielä oikein toiminut. Eerikäinen tunnetaan kovapäisenä kilpailijana, joten hän voi hyvänä päivänä yltää tuloksissa vaikka kuinka korkealle. Mielenkiintoinen kilpailu tulossa”.

klo 20.05 M19 200 metrin finaali

Teksti Pirjo Rättyä, pirjo.rattya@gmail.com

Kilpailun sivuille

Live-tulokset

LIve-stream