Hienoja tuloksia Pirkkahallin pikamatkoilta

Janakkalan Janan urheilijat onnistuivat loistavasti Pirkkahalli-juoksussa sunnuntaina. Kilpailuissa järjestettiin kaksi juoksukilpailua, josta toinen juostiin normaalisti sarjoittain. Toisen kerran kilpailijat pääsivät radalla miesten ja naisten sarjoissa, jolloin kullekin lähtöjä tuli siis kaksi. Sijoitukset laskettiin ensimmäisen kilpailun sarjojen mukaisesti.

Janan Lasse Hämelahti, Juho Rönkä ja Valtteri Välläri veivät kärkipaikat M22-sarjan juoksussa. Hämelahti kellotti 7,05, Rönkä 7,19 ja Välläri 7,23. Päivän toisessa juoksussa Hämelahti pisti vieläkin paremmaksi ja juoksi koko päivän parhaan ajan 7,01. Tuolla ajalla hän sijoittui ikäluokkansa kotimaan tilaston neljänneksi ja Janan seuratilaston miesten kakkoseksi. Rönkä juoksi kakkoskisan toiseksi ajalla 7,19 ja Välläri kolmanneksi ajalla 7,27.

P13-sarjan Topias Välläri juoksi sarjansa hopealle henkilökohtaisella ennätyksellään 8,87. Kakkoskilpailussa hän juoksi ajan 8,89.

N17-sarjan 60 metrillä Laura Anttila päivitti ennätyksekseen 9,02 (7:s) ja N19-sarjassa Petra Kallionpää juoksi kauden parhaakseen 8,88. T13-sarjassa Meeri Koliseva juoksi samalla matkalla ajan 8,91 (8:s). Kakkoskilpailussa Kallionpää päivitti kauden parhaakseen 8,86. Koliseva juoksi samassa erässä ajan 9,02 ja Anttila 9,14.

– Hienoa, että kilpailuita järjestetään myös SM-kisojen jälkeen. Kaikilta janalaisilla kelpo suoritus eli tähän on hyvä lopettaa kisakausi ja suunnata katse kohti kesää. Lasse Hämelahden juoksu osoitti, että nopeutta riittää todella pitkiin hyppyihin kesän kuluessa, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja summaa.

Teksti Pirjo Rättyä

Kuvassa: Lasse Hämelahden nopeuskunto enteilee hyviä tuloksia kesän pituushyppykisoissa. Kuva Jari Kataja.