Esittelyssä Iikka Alingué

Esittelyssä Iikka Alingué

Janakkalan Sanomien sivuilla esitellään kesän aikana Janakkalan Janan yleisurheilijoita. Ensimmäisenä tutustuttin kiekonheittäjä Sanni Kupariseen. Juttu on julkaistu Janakkalan Sanomien 27.5.2021 ilmestyneessä numerossa sekä lehden nettisivuilla.

Futarista mestarihyppääjäksi

Janakkalan Janan 21-vuotias kolmiloikkaaja Iikka Alingué pelasi jalkapalloa 16-vuotiaaksi, ja vasta tämän jälkeen päälajiksi valikoitui kolmiloikka. Positiivinen Alingué on tehnyt Janakkalaa tunnetuksi muun muassa useissa televisioiduissa kilpailuissa, ja etenkin niiden finaalikahinoissa.

Viime syksynä Alingué muutti Helsinkiin. Samalla urheilijan valmennuksesta otti vastuun Diari Sharifi.

– Muutto ja valmentajan vaihdos ovat mahdollistaneet käytännössä täysipäiväisen harjoittelun huippuolosuhteissa, Iikka Alingué kertoo.

Alingué on kotiutunut Helsinkiin hyvin.

– Arki pyörii urheilun ympärillä ja siinä välissä olen silloin tällöin tehnyt pieniä työkeikkoja. Suuren helpotuksen arkeen ovat tuoneet myös uudet yhteistyökumppanini Heidi Lehikoinen ja Heikkinen oy. Suuri kiitos heille siitä.

Kesä on tuonut piristysruiskeen treeneihin.

– Treenien siirtyminen ulos on mielestäni aina kevään hienointa aikaa! Hallissa harjoitellessa on toki omat etunsa, mutta kesälaji vaatii kuitenkin aina sen kesän, että saa kaiken ilon irti pomppimisesta.

Muuten harjoituskausi sujui melko hyvin.

– Isommilta sairastumisilta vältyin, mutta pieniltä vastoinkäymisiltä en valitettavasti säästynyt. Harjoitukset kuitenkin rullaavat sovelletun ohjelman mukaan kohti kesän kisoja.

Kilpailukausi on tarkoitus avata ajoissa alle 23-vuotiaiden EM-kisojen vuoksi, jotka juuri tällä viikolla saatiin siirrettyä matkustusrajoitusten vuoksi Norjan Bergenistä Tallinnaan.

– Kun Bergenin kisa peruttiin, tarkoitus oli ottaa rauhassa, ja avata kausi vasta sitten kun hyppy on kohdallaan. Suunnitelmat muuttuivat jälleen.

EM-kilpailuiden tulosraja tulee olla tehtynä 27. kesäkuuta mennessä.

– Tämän kauden tavoitteena on voittaa ensimmäinen Kalevan kisa -mitali ja menestyä EM-kisoissa. Tulostavoitteeni liikkuvat yhä 16 metrin paremmalla puolella.

Tällä hetkellä Alingué valmistautuu monen muun ikäluokkansa urheilijan tavalla pääsykokeisiin. Kotikenttäkisoja Liinalammen kentällä ei ainakaan vielä ole tiedossa.

– Muistakaa käydä pomppimassa ja seurata kisoja! Hieno yleisurheilukesä on tulossa!

Teksti Pirjo Rättyä, Heidi Lehikoinen

Edustusurheilijoiden sivulle

 

Iikka Alingué, 21 vuotta

Pituushypyn ennätys: 7,38 (1,4) (2019), 7,11 (i) (2020)
Kolmiloikan ennätys: 15,85 (1,1) (2020), 15,94 (i) (2020)
Saavutuksia: SM22 1. 2020 (kolmiloikka), SM22 1. 2020 (pituus), SM 2. 2020 (i) (kolmiloikka) ja SM22 1. 2020 (i) (kolmiloikka)
Valmentaja: Diari Sharifi