Alingué sivusi kesän parastaan EM-kenraalissa Lempäälässä

Alingué sivusi kesän parastaan EM-kenraalissa Lempäälässä

Iikka Alinguén viimeinen kilpailu ennen alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuja toi paljon hyvää ja tuloksellisesti kesän parasta sivuavan 15,49. Se toi Hyppykarnevaalien kolmiloikkakilpailussa kolmannen sijan. Alingué haki kilpailusta ennen kaikkea varmuutta hyppäämiseensä EM-kilpailuiden alla, sillä hänellä on ollut kilpailuja tänä kesänä toistaiseksi kovin vähän. Siksi tulos oli tällä kertaa sivuseikka ja kauden parasta sivuaviin lukemiin voi olla tyytyväinen.

Vähän harmittaa, että se tuli sellaisella tosi helpolla hypyllä, se eka hyppy oli vähän tunnustelu. Sitten kun alettiin laittaa pökköä pesään juoksuun, se toimi tänään tosi hyvin, mutta ajoitukset eivät ihan osuneet kohdilleen. Vähän harmittaa, mutta tämä oli opettavainen kisa, hän sanoo.

Onnistuneen suorituksen palapeli on rakentunut jo hyvälle mallille, kuten Lempäälässäkin nähtiin.

Tiedän, että juoksu kulkee, se on vakio. Ihan tyytyväisin mielin lähden Tallinnaan. Siellä olen tyytyväinen, jos ajoitukset osuvat kohdilleen siinä vaiheessa, kun vauhti on vähän kovempi.

Alinguélle alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut ovat uran toiset nuorten arvokilpailut, sillä hän edusti Suomea 2018 nuorten MM-kisoissa Tallinnassa. Nyt kilpailuihin lähtee monella tavalla erilainen kolmiloikkaaja, sillä tuolloin hän oli vasta kolmiloikkauransa alkutaipaleella.

 Tuntuu siltä, että tiedän, mitä teen ja tiedän ainakin mitä pitäisi tehdä. Tiedän, mitä pitää tehdä, että hyppy saadaan kulkemaan ja mahdollisimman pitkälle.

Heidi Lehikoinen