Janakkalan Jana ry Yleisurheilu

Huoltajat

Seuran jäsenyys
Muistakaa tarkistaa, että lapsenne on liittynyt myös Janakkalan Janan eli seuran jäseneksi. Alle 18-vuotiaiden jäsenmaksu on pidetty erittäin maltillisena jo vuosia eli se on vain 5 euroa kalenterivuodessa.

Jäseneksi liittyminen; https://janakkalanjana.fi/liity-jaseneksi/

Jana järjestää jaostojensa avulla liikuntatoimintaa jäsenilleen, jolloin seuran yleishyödyllinen toiminta on vapautettu yhteisöjen tuloveron lisäksi myös arvonlisäverosta. Tämän vuoksi kaikkien jaostojen toiminnassa mukana olevien tulee olla seuran jäseniä.

Jäsenmaksu tulee maksaa, vaikka harrastus kestäisi vain osan vuotta. Jäsenmaksun maksaminen on myös edellytys yleisurheilulisenssin saamiselle sekä mahdollistaa myös viralliset kilpailutulokset. Yleisurheilulisenssi sisältää 2011 ja myöhemmin syntyneille myös vakuutuksen.

Jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei riitä ilmoitukseksi seurasta eroamiseen, vaan siitä tulee ilmoittaa seuran sihteerille osoitteeseen piko.karkinen(at)gmail.com.

Jäsenasioita hoitaa seurassamme pääseura ja siellä yhteyshenkilö on Pirjo Kärkinen piko.karkinen@gmail.com.

On hyvä myös huomioida, että jos harrastus jossain vaiheessa loppuu, jäsenyys ei pääty automaattisesti, vaan siitä on ilmoitettava Pirjolle.

Valmennusmaksua ei enää laskuteta, vaan se tulee näkyviin Suomisport-palveluun. Eräpäivään mennessä osallistumisen voi vielä perua maksutta, mutta eräpäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta veloitamme täyden hinnan.

Jos olet loukkaantuneena tai on jokin muu pakottava syy keskeyttää harjoittelu, ilmoita asiasta toimistolle (yleisurheilu(at)janakkalanjana.fi) välittömästi, jotta pystymme reagoimaan laskutukseen. Jo vanhentuneita laskuja ei voi hyvittää.

Suomisport on Olympiakomitean tuottama koko urheiluyhteisön, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu. Suomisportista on käytössä myös ilmainen mobiilisovellus, joka on ladattavissa: Google Play ja App Store.

Jos tarvitset apua Suomisport-palvelun liittymisessä yms. tarjolla on hyviä ohjemateriaaleja:

Tilin luominen ja sisäänkirjautuminen
Tapahtumaan ilmoittautuminen
Kausimaksun maksaminen

Jos sinulla on ongelmia Suomisport-tilin tai palveluun kirjautumisen kanssa, ota yhteyttä Suomisportin asiakastukeen (suomisport(at)olympiakomitea.fi). Janakkalan Jana yleisurheilun käytäntöjen osalta voit olla yhteydessä seuramme toimistoon.

Seurassamme on mahdollisuus aloittaa jo 4-vuotiaana ja jatkaa aina aikuisurheilijaksi. Liikuntaleikkikoulusta jatketaan yleisurheilukouluun, jonka jälkeen on mahdollisuus päästä mukaan valmennusryhmiin.

Aktiivinen osallistuminen lasten harrastuksiin on ensiarvoisen tärkeää niin oman lapsen kuin koko seuran kannalta.

 • Mitä enemmän aktiivisia vanhempia seurasta löytyy, sitä vähemmän työmäärä kasautuu muutamalle toimijalle, ja sitä paremmin ja tehokkaammin seura toimii.
 • Kentän laidalta saa uusia ystäviä ja samalla saa olla aitiopaikalla seuraamassa lasten temmellystä ja taitojen kehittymistä.
 • Vanhemmat voivat esimerkiksi toimia kuskeina harjoituksiin ja kilpailuihin, kerätä varoja seuralle ja auttaa kilpailujen järjestelyissä ennen ja jälkeen kilpailun sekä olla seuran omissa kilpailuissa toimitsijoina.
 • Mitä enemmän aktiivisia taustajoukkoja löytyy, sitä kiinteämpi ja positiivisempi seurahenki meillä kaikilla seuratoimijoilla on ja hommat sujut leppoisammin. Vapaaehtoistoimijat ja aktiiviset vanhemmat mahdollistavat seuran toiminnan ja sen urheilun jatkumisen.
 • Muistetaan, että vain jäsenet eli toimijat muodostavat seuran.
 • Vinkiksi: Tutkimusten mukaan lapset jatkavat harrastuksessaan pitempään, kun myös vanhemmat ovat sitoutuneita seuran toimintaan.

Kengät ja muut varusteet

 • Harjoituksissa tulee olla lenkkarit, joilla pärjää myös ensimmäisissä kilpailuissa aivan hyvin. Seuralta löytyy käytettyjä myytäviä piikkareita, kun haluaa panostaa varusteisiin.
  Sadesäällä ei suositella kumisaappaita, sillä ne ovat vaaralliset. Harjoituksiin ei myöskään koskaan tulla tennareissa tai sandaaleissa.
 • Kenkien lisäksi lapsella tulee olla ulkoliikuntaan soveltuvat vaatteet. Sadepäivinä harjoitukset pidetään normaalisti ulkona, joten silloin ylle puetaan sadetta kestävät vaatteet.
  Talvella sisäharjoituksissa lapsella tulee olla sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet (trikoot/shortsit/collegehousut ja t-paita), sekä lenkkarit joista ei tule jälkiä lattiaan. Liikuntahallin juoksusuoran alusta on samanlainen kuin urheilukentän pinta, joten siellä voi pitää tavallisia lenkkareita
 • Liikuntaleikkikouluissa ja yleisurheilukouluissa harjoittelevilla lapsilla tulisi olla paidassa maalarinteipillä kiinnitetty nimilappu, jotta ohjaajat ja lapset oppivat nopeasti toistensa nimet.

Juomapullo

 • Harjoituksiin tulee ottaa mukaan aina oma juomapullo ja janojuomaksi suositellaan vettä. Juomapulloon kannattaa kirjoittaa oma nimi.

Ryhmätiedot

 • Löydät lapsesi ryhmän ohjaajan tiedot sekä harjoitusajat seuran nettisivuilta. Toivomme, että vanhemmat muistavat ilmoittaa ohjaajalle aina kun lapsi ei voi osallistua harjoituksiin.
 • Ryhmille on perustettu myös WhatsApp-ryhmiä tiedonkulun nopeuttamiseen. Muista siis antaa tarvittavat tiedot ryhmään ilmoittauduttaessa.

Harjoitusten seuraaminen

 • Vanhemmat voivat jäädä seuraamaan harjoituksia urheilukentän katsomoon. Talvella tilat ovat rajalliset, joten vanhemmat jäävät salin ulkopuolelle.
 • Vanhemmat antavat myös ohjaajille työrauhan, joten heidän tulee pitää etäisyyttä urheilijoihin harjoitusten aikana. Tuota vapaa-aikaa voi hyödyntää vaikka lenkillä tai kuntosalilla käymiseen