Janakkalan Jana ry Yleisurheilu

Tukijat

“Jana liikuttaa”

Janakkalan Jana on perustamisvuodestaan 1929 saakka ollut kiinteästi mukana asukkaiden arjessa ja vapaa-ajassa, rakentaen osaltaan Janakkalalaista henkeä vuosikymmenten saatossa.

Tammikuun 20. päivänä 1929 kokoontui joukko janakkalalaisia urheilun harrastajia seuratalo Kuumolan kokoushuoneeseen ”herätyskokoukseen” keskustelemaan paikallisen urheiluseuran perustamisesta. Joukossa oli mm. Palokunnan voimistelijoissa ja urheilijoissa sekä Janakkalan suojeluskunnassa toimineita aktiiveja. Tämän kokouksen päätöksenä perustettiin Voimistelu- ja Urheiluseura Janakkalan Jana. Jana nimeen päädyttiin monien ehdotusten joukosta ja nimeä perusteltiin seuraavasti:

”Suora ja rehti kilpailu alkupisteestä loppupisteeseen”

Tuota ajatusta Jana on vaalinut läpi vuosikymmenten, nojaten nykyäänkin samaan ajatukseen.

1950-luvun taitteessa Jana eli hyvin aktiivista aikaa ja seuran kyläosastot liikuttivat asukkaita Turengin lisäksi Tarinmaalla, Leppäkoskella Jokimaa-Mallinkaisella sekä Saloisilla. Esimerkiksi vuonna 1950 kyläosastojen jäsenmäärä oli huimat 1100 henkeä!

1960 luvun maaltamuutto näykyi Janakkalassa ja vaikutti myös Janan toimintaan. Seuran tukikohdalle Kuumolatalolle jouduttiin etsimään muita käyttötarkoituksia ja se palvelikin asukkaita toimien muun muassa elokuvateatterina sekä tanssipaikkana.

1970-80-luvulla elettiin nousu- ja laskukausia niin kunnan kuin Janankin toiminnassa. Kunnes 1990-luku toi tullessaan voimakkaan kuntoilubuumin ja Jana aloitti maksullisen kuntosalitoiminnan Kuumolassa, jolloin se palveli taas koko Janakkalan ikäluokkia liikunnan saralla.

2000-luvun ajan Jana on ollut eturivissä kehittämässä Suomen yleisurheiluun ammattimaista seuratoimintaa ja vuodesta 2010 lähtien Janan yleisurheilussa on työskennellyt kaksi päätoimista työntekijää. Myös tämän myötä Jana on vakiinnuttanut paikkansa kunnan liikunnan lippulaivana, toimien yritysten ja Janakkalan kunnan kanssa yhteistyössä. Myös aikuisliikunta on saanut uusia muotoja vuosien saatossa ja Jana yleisurheilu liikuttaa aikuisia jo useissa erityylisissä liikuntaryhmissä.

Tulevaisuudessa Jana yleisurheilu on entistäkin enemmän mukana kuntalaisten ja yritysten arjessa kehittäen heidän kuntoaan ja huolehtien liikunnallisesta elämäntavasta.

Onko teidän yritys kiinnostunut liittymään Janan mukaan matkalle kohti liikkuvaa ja hyvän olon Janakkalaa?

Ota yhteyttä, niin kerromme eri mahdollisuuksista olla näkyvällä paikalla Janakkalan asukkaiden arjessa.

Lisätietoa: Myyntipäällikkö Eero Santanen, puh. 040 546 7171, eero.santanen(at)janakkalanjana.info