Sanni Kuparinen heitti ennätyksensä Virossa

Janakkalan Janan Sanni Kuparinen paransi kiekonheiton ennätyksenä lukemaan 48,48 Viron Randveren stadionilla käydyssä kilpailussa viikonloppuna. Kuparinen heitti tasaisen sarjan, sillä kolme kuudesta heitosta kantoi yli 48 metriä. Ennätystulos tuli heti ensimmäisellä suorituskierroksella.

– Lähdin kisaan sillä periaatteella, että ensimmäisellä kolmella kierroksella on onnistuttava, jotta pääsisin viimeisille kierroksille. Ja se onnistui. Sain tehtyä rentoja heittoja ja heiton alku toimii tällä hetkellä. Vielä heitosta puuttuu rytmi, mutta kisa oli kuitenkin onnistunut ja olen tosi tyytyväinen, Sanni Kuparinen kertoo.

Kilpailun voitti Liettuan Ieva Zarankaite tuloksella 61,60. Kilpailussa oli mukana neljä suomalaista naisheittäjää, joista parhaiten onnistui Espoon Tapioiden Vilma Paakkala, joka sijoittui pronssille tuloksella 52,84. Kuparinen sijoittui kilpailun viidenneksi.

Uudella ennätyksellään Kuparinen pitää ikäluokkansa eli N19-sarjan kärkipaikkaa sekä on naisten tilaston kymmenes.