Onni Ruokankaalle nuorten EM-rajan ylitys

Janakkalan Janan Onni Ruokangas heitti Tampereella uudeksi ennätyksekseen 69,12. Tulos ylittää myös 19-vuotiaiden EM-rajan (68,65) ja on samalla uusi Janan seuraennätys.

Helsingin Motonet GP:ssä Sanni Kuparinen heitti kauden parhaakseen 48,66 sijoittuen kovan kilpailun kahdeksanneksi. Kuparisen ennätys viime kesältä on 48,80.

Jämsässä saatiin myös hyviä tuloksia. Nilla Rättyä aloitti varsinaisen kisakautensa naisten kilpailun voitolla tuloksella 43,19. Viime kesältä Rättyän ennätys on 42,82 ja halleissa hallikauden ennätyksiin kirjattiin jo lukema 45,13.

N17-sarjan kolmiloikassa saatiin upea tulosparannus, kun Elisa Alastalo loikki tuloksella 11,50 ikäluokkansa kauden kärkituloksen. Hänen edellinen ennätyksensä 10,65 on vuodelta 2019.

15-sarjan Jussi Heikkiniemi päivitti jälleen henkilökohtaisia ennätyksiään urakalla. Tällä kertaa pisimmäksi heitoksi kirjattiin 40,99, joten viime viikolla Turussa tehty ennätys koheni peräti liki neljä metriä.

Naisten kolmiloikassa Saana Topp loikki tuloksella 10,76 kilpailun yhdeksänneksi.

Nuoremmat urheilijat kävivät Riihimäellä ja Hämeenlinnassa päivittämässä ennätyksiään. Riihimäellä T15-sarjan Nea Nummenpää hyppäsi T15-sarjan pituudessa kultaa ennätyksellään 4,94. Tulos ylittää myös SM-kisojen A-rajan (4,90). Tuuli Kulju oli saman kilpailun hopealla niin ikään ennätyksellään 4,68.

Lisää mitaleita ropisi T13-sarjan pituudesta, kun Maija Santanen hyppäsi ennätyksekseen 4,34 ja kisan voittoon. Inka Hämäläinen oli saman kilpailun neljäs tuloksella 4,26. Julia Pitkänen hyppäsi N17-sarjan pituudessa viidenneksi tuloksella 4,14.

Hämeenlinnassa Julia Pitkänen juoksi N17-sarjan 200 merillä ennätyksekseen 31,66 (4.). Kuulassa hän oli pronssilla tuloksella 10,32.

T15-sarjassa Meeri Koliseva juoksi 100 metrillä hopealle tuloksella 13,21. Nea Nummenpää sijoittui neljänneksi ajalla 13,84. Aada Aarnio juoksi saman kilpailun kuudenneksi ennätyksellään 13,88. Samalla matkalla Tuuli Kulju juoksi ajan 14,04 ja Emma Pellikka 14,81.

T13-sarjassa Maija Santanen päivitti 60 metrin ennätystään lukemaan 9,08 sijoittuen kilpailussa komeasti hopealle.

Laihialla Olli Juvonen työnsi miesten kuulassa hopealle tuloksella 11,15. Kiekossa hän oli pronssilla ennätyksellään 36,85 ja keihäässä hopealla tuloksella 31,39.