Janalaisille 24 mitalia Janakkala Gameseista

Janakkalan Janan isännöimät perinteiset Janakkala Gamesit kokosivat tänä vuonna Liinalammen urheilukentälle 502 urheilijaa, jotka tekivät kentällä 1 214 eri lajisuoritusta. Samaan aikaan järjestettävät nuorten MM-kisat Tampereella hieman vaikuttivat sekä urheilijoiden että toimitsijoiden osallistujamäärään, mutta kentällä tehtiin tästä huolimatta viisi kisaennätystä ja jaettiin mitaleita peräti 52 eri seuralle.

Perjantaina kilpailivat 17-19-vuotiaat sekä yli 30-vuotiaat ja viikonloppu oli pyhitetty 9-15-vuotiaiden sarjoille. Janakkalan Janan alle 20-vuotiaat urheilijat nappasivat omissa kotikisoissaan peräti 24 mitalia; 7 kultaa, 4 hopeaa ja 13 pronssia.

T11-sarjan Meeri Koliseva saalisti kisaviikonlopun aikana neljä mitalia. Koliseva nappasi kultaa 60 metrillä ajalla 8,89 (henkilökohtainen ennätys 8,76). Toinen kulta tuli 150 metriltä, joka sujui aikaan 22,10. Pronssia Koliseva saavutti 60 metrin aidoissa, jotka hän aitoi ennätyksekseen 10,96. Pronssia tuli myös pituudessa tuloksella 4,08.

Toinen neljän mitalin janalainen oli T13-sarjan Helmi Lipsanen, joka hyppäsi 15-sarjan kolmiloikassa ennätyksellään 10,61 hopealle. Omasta 13-vuotiaiden sarjasta hän saavutti kolme pronssimitalia. Pronssia tuli siis 200 metrin juoksusta henkilökohtaisella ennätyksellä 29,43 sekä 1000 metrillä tuloksella 3.31,71. Kolmas pronssi tuli pituudesta, jossa Lipsanen hyppäsi tuloksekseen 4,68.

P11-sarjan Topias Vällärille tuli viikonlopun aikana viiden henkilökohtaisen ennätyksen lisäksi kaksi pronssia. Toinen mitaleista tuli 60 metrillä, kun Välläri juoksi ennätyksekseen 8,99 ja toinen kuulassa henkilökohtaisella ennätyksellä 8,39.

N17-sarjan Sanni Kuparinen työnsi kuulassa ennätyksellään 13,80 kultaa. Kiekossa Kuparinen heitti hopealle tuloksella 44,07. Samassa kilpailussa Nilla Rättyä heitti pronssille kauden parhaallaan 35,17.

M19-pituudessa Juuso Junnila hyppäsi kultaa tuloksella 6,48. Saman sarjan 800 metrillä kohta 16 vuotta täyttävä Matias Mononen juoksi kultaa ajalla 2.08,69. P11-keihäässä Akusti Ruokangas heitti kultaa ennätyksellään 33,08 ja T10-sarjan 1000 metrillä Venla Hyvölä juoksi ennätyksellään 3.57,23 kultaa.

P15-sarjan Onni Ruokangas heitti keihäässä hopeaa tuloksella 64,59. N17-kolmiloikassa Ronja Kallionpää loikkasi hopealle tuloksella 10,02.

P11-sarjan 1000 metrillä Eetu Autio juoksi ennätyksellään 3.37,75 pronssia. Samalla matkalla 10-vuotiaissa Joonas Sohlman juoksi myös ennätyksellään 3.52,21 pronssia. Ennätyksillään pronssimitaleille ylsivät myös Tuuli Kulju, Venla Liukkonen ja Inka Hämäläinen. Kulju työnsi T12-kuulassa 10,19 ja Liukkonen T11-sarjassa 6,22. T10-korkeudessä Hämäläinen ylitti 1,23.

Perjantain yli 30-vuotiaiden sarjoissa myös aikuisurheilijat päivittivät ennätyksiään. 100 metrillä ykköseksi sijoittui M45-sarjan Jarkko Piekkari (13,24). Saman sarjan keihäässä ykköseksi sijoittui myös Petri Satto, joka kiskaisi kaarelle mittaa 54,15. Piekkari oli keihäskisan toinen tuloksella 40,50. Myös kuulassa Satto ylsi ykköstilaan tuloksella 10,45.

M35-kuulassa Olli Juvonen sijoittui ykköseksi tuloksella 10,66. N45-kuulassa Inka Juvonen oli ykkönen ennätyksellään 7,28. N40-sarjan 100 metrillä Taru Piekkari juoksi ykköseksi ajalla 14,69. Saman sarjan Anu Virtanen oli kakkostilalla sekä kuulassa (7,11) että kiekossa (21,15).

N35-sarjan Laura Nurminen juoksi kakkoseksi sekä 100 metrillä (14,52) että 200 metrillä (31,84). Saman sarjan Eini Hongisto juoksi 200 metrillä kolmanneksi ajalla 33,50 ja Emilia Kourula oli debytoi ensimmäisellä ratamatkallaan neljänneksi ajalla 34,13. Hongisto voitti kuulantyönnön ennätyksellään 10,54. N30-sarjan Noora Jakobsson teki kilpailussa kaks henkilökohtaista ennätystä ja sijoittui sekä kiekossa (22,80) että kuulassa (8,37) ykköseksi.

Janakkalan Jana yleisurheilun nuorisopäällikkö iloitsee urheilijoiden menestyksestä, mutta muistuttaa että yhtäkään kisaa ei tehdä ilman vapaaehtoisia. Paahtavasta helteestä huolimatta urheilijat jaksoivat hoitaa veryttelyt ja suoritukset mallikkaasti, ja toimitsijat tehdä kaiken sen mitä kisojen järjesteleminen vaatii.

– Nuorten esiinmarssi kilpakentille kuluvana kesänä on ollut erittäin positiivista. Merkillepantavaa on myös se ilo, jolla suorituksia on tehty sekä hieno yhteishenki. Kaikki kannustavat toisiaan. Mitalitilastoa katsoessa huomaa, että myös kisat menivät loistavasti. Kaikki tämä luo lisää uskoa kaikkien omaan tekemiseen ja antaa intoa treeniin, Arto Nousiainen kertoo.

Kaikki tulokset

Kuvia kisoista

Kuvassa kisafiiliksissä Tuomas Räkköläinen (vas.), Matias Räkköläinen ja Akusti Ruokangas.