Kourulan naiset vahvoina Levillä

Janakkalan Janan aikuisurheilija Emilia Kourula päätti kokeilla kuntoaan raastavassa Levi Up -kisassa.

Levi Up testaa keuhkosi raastavassa nousussa Levin eturinteellä juosten. Jylhä 160 metrin nousu 788 metrin matkalla koettelee maitohappojen sietokykyäsi. Kisa käydään tunturin eturinteessä.”

Kisan luonnehdinta ei kuulostanut kamalan houkuttelevalta, mutta päätin yrittää kokeilla miten mäki nousee, Kourula kertoo.

Hän lähti kisaan etunenässä, toisena naisena, mutta noin 180 metrin kohdalla hän putosi kolmanneksi mäen jyrkennyttyä. Kävelyyn vaihtamalla ja harppomalla matka jatkui. Pikkuhiljaa kisakaverit alkoivat hyytyä ja viimeisillä metreillä Kourula nosti kävelystä pieneksi hölkäksi päästen muilta karkuun.

– Mäen päällä maalissa olin ihan loppu. Keuhkot oli kyllä tosi kovilla tässä kisassa. Kisa oli kiva kokemus ja palkintona oli kisan voitto.

Kourulan voittoaika oli 6:37, toiseksi tuli Miia Holmila 6:49 ja kolmanneksi Anne Heino (7:04).

Emilian tytär, Pinja Kourula, sijoittui Levi Triathlonin sprintissä kolmanneksi. 400 metrin uinti meni hyvin aikaan 10:17. Rannasta oli matkaa noin 600 metriä pyörävaihtoon ja vaihdossa nuorempi Kourula oli 12:s. Pyöräillyssä hän nosti sijoituksiaan kuudenneksi. Pyörä kulki 39:25.

Juoksuvaihto meni nopeasti ja sen jälkeen oli vuorossa noin 6,5 kilometrin maastolenkki. Reitillä oli Levi blackin nousu ja alas tullessa juostiin 700 rappusta kohti maalia.

Maastossa Pinja Kourula oli 3,5 kilometrin kohdalla nostanut itsensä kolmanneksi ja näin ollen saapui maaliin kolmantena naisena. Kokonaisaikaa suoritukseen meni 1:37:58.