Janan mestaruudet ratkottiin Liinalammella

Janakkalan Janan yleisurheilun mestaruudet ratkottiin keskiviikkona Liinalammella.

Edes aiemmin päivänä ollut sadekuuro ei estänyt kisaajia yltämästä hyviin suorituksiin, sillä ahkerien talkoolaisten ansiosta kentän vesiesteiden määrä saatiin kuivattua kolmesta yhteen. Illan aikana urheilijat valmistelivat kisakuntoaan viikonlopun piirinmestaruuskisoihin ja edustusurheilijat viikon päästä pidettäviin 19- ja 22-vuotiaiden SM-kisoihin.

Janan nopeimmaksi mieheksi kruunattiin Valtteri Välläri ajalla 11,22, hopealle juoksi Iikka Alingué (11,37) ja pronssille Juho Rönkä (11,67). Mukaan ilmoittautunut Lasse Hämelahti joutui sairastumisen vuoksi jättämään juoksun väliin, mutta tulokset kertoavat, että SM-viesteihin saadaan kasaan erinomainen viestijoukkue.

Naisten nopeimmaksi kruunattiin Laura Nurminen (14,31), hopealle juoksi Sari Pikkarainen (14,71) ja pronssille Maria Torttila (14,90).

Kiekkopaikkaa hallitsi jälleen Sanni Kuparinen, joka pyörähti uuden ennätyksensä 48,38. Tulos on myös uusi Janan seuraennätys. Hopealle heitti Nilla Rättyä tuloksella 39,58 ja pronssille Noora Jakobsson (29,70).

Miesten kiekon mestariksi heitti Olli Juvonen tuloksella 36,84 ja Pekka Hämäläinen oli toinen tuloksella 31,55.

Naisten pituudessa mestaruuteen hyppäsi Petra Kallionpää (4,99) ja Maarit Lindberg sijoittui hopealle tuloksella 4,28.

T15-sarjan keihäässä Lotta Jalonen päivitti ennätyksenä lukemaan 30,26 voittaen mestaruuden. Hopealle heitti Julia Pitkänen tuloksella 23,61.

Korkeuspaikalla hypättiin nuorempien sarjoissa korkealta, kun T15-sarjassa Helmi Lipsanen paransi ennätystään kaksi senttiä lukemaan 150. T11-sarjassa Inka Hämäläinen hyppäsi 135 ja seuraavan korkeuden (140) ylitys jäi vain pienestä kiinni.

Pituuspaikalla P13-sarjan kilpailun aikana nähtiin, mikä merkitys yleisön kannustuksella onkaan. Viimeisen suorituksensa aikana Tuomas Räkköläinen otti yleisönsä ja hyppäsi hienon oman ennätyksensä 452. Tällä kertaa Topias Välläri jäi kakkoseksi tuloksella 4,43. P13-kuulassa Matias Räkköläinen työnsi uudeksi ennätyksekseen 7,20.

P11-keihäässä Niklas Pitkänen paranteli ennätystään lukemaan 16,90 voittaen samalla mestaruuden. Eeli Vähätalo sijoittui pronssille tuloksella 13,34.

T13-sarjan pituudessa Nea Nummenpää hyppäsi lähelle ennätystään tuloksella 469. Nummenpää paranteli ennätystään 60 metrillä juosten matkan aikaan 8,82. Meeri Koliseva sijoittui pituudessa hopealle tuloksella 4,33.

11-vuotiaiden sarjoissa etusuoran nopeimmaksi juoksi Maija Santanen ajalla (9,43) ja Veikka Ahti ajalla (10,08). 9-vuotiaiden tuplamestariksi juoksi Una Koske hienoilla tuloksilla: 40 metriä aikaan 7,02 ja 400 metriä aikaan 1.20,39.

Kaikki tulokset

Kuvassa kiekonheiton mestaruusmitalistit: Noora Jakobsson (vas.), Olli Juvonen, Sanni Kuparinen, Pekka Hämäläinen ja Nilla Rättyä.