Janan nuorille kolme SM-mitalia ja neljä pistesijaa

Janakkalan Janan yleisurheilijoiden kannalta viime viikonlopun 14–17-vuotiaiden SM-kilpailut menivät loistavasti. Janalaiset saavuttivat kolme henkilökohtaista sekä yhden joukkuemitalin. Tämän lisäksi bonuksena oli neljä sijoitusta kuuden parhaan joukkoon eli pistesijoille.

Nuorempien 14–15-vuotiaiden kilpailu käytiin Klaukkalan urheilukentällä ja vanhempien SM-mitaleista kilpailtiin Lempäälässä Hakkarin urheilukentällä.

Ensimmäistä kertaa Suomen mestaruuksien kenttäkilpailuun osallistunut Maija Harju nappasi T14-sarjan 3000 metrin kävelystä SM-hopeaa. Matka taittui aikaan 17.24,40. Harjun ennätys kyseiseltä matkalta on 16.50,95.

Myös Akusti Ruokangas onnistui P15-sarjan keihäässä ja täräytti uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 56,82 SM-pronssia.

Myös heittoringissä nähtiin onnistumisia, kun Jussi Heikkiniemi nappasi ensimmäisen SM-mitalinsa nakkaamalla M16-sarjassa pronssia tuloksella 46,93. Heikkiniemi on tällä kaudella parannellut puolitoistakiloisen kiekon ennätystään kymmenisen metriä lukemaan 47,67.

Janalaiset pääsivät juhlimaan myös yhtä joukkuemitalia, kun Milja Rautiainen ja Inka Hämäläinen nappasivat T14-sarjan korkeuden pronssia. Kilpailussa Hämäläinen sijoitus oli 14:s ja Rautiaisen 13:s samalla tuloksella 149. Hämäläinen pitää edelleen ikäsarjansa kausitilaston nelossijaa tuloksella 158.

Myös uusi seuraennätys

Pikamatkojen SM-finaalissa on harvoin nähty kahta janalaista, mutta viime viikonloppuna näin tapahtui peräti kaksi kertaa. ­

Lempäälässä N16-sarjan 100 metrillä päästiin jopa päivittämään Janan seuraennätystä, kun Aada Aarnio pinkoi finaalissa matkan aikaan 12,61 sijoittuen neljänneksi. Myös Tuuli Kulju päivitti finaalissa henkilökohtaista ennätystään lukemaan 12,66. Kuljun sijoitus oli kuudes.

Hienot juoksut jatkuivat 200 metrillä, kun Aarnio ja Kulju juoksivat itsensä jälleen alku- ja välierien kautta finaaliin. Finaalissa Aarnio oli kilpailun viides ennätyksellään 26,43 ja Kulju kahdeksas ajalla 26,60. Tuuli juoksi välierissä ennätyksensä 26,39. Juoksijat kommentoivat, että kunnon ajoitus osui nappiin, ja että viikonloppu oli täydellinen.

Nurmijärvellä Maija Santanen hyppäsi T14-sarjan pituudessa jatkokierroksille uudella ennätyksellään 4,94 sijoittuen kilpailun kahdeksanneksi. Milja Rautiainen hyppäsi samassa kilpailussa 4,51 (24.). Pituuden joukkuekilpailussa Santanen ja Rautiainen olivat viidensiä (9,45).

Santanen pääsi jatkokierroksille myös kolmiloikassa ja sijoittui lopulta kilpailun kuudenneksi eli pistesijalle tuloksella 10,79. Hämäläinen loikki samassa kilpailussa tuloksen 9,86 (28.). Joukkuekilpailussa parivaljakko oli tässä kilpailussa sijalla neljä tuloksella 20,65. Santasen ennätys tältä kaudelta kolmiloikassa on 10,89. Tuolla tuloksella hyppääjä on kotimaan ikäkausitilaston neljäntenä.

Myös kuularingissä oli edustusta, kun Julia Pitkänen työnsi Lempäälässä N17-sarjan kuulassa 10,24 (14.).

– Kokonaisuutena SM-kisat menivät hyvin joukkueen kokoon nähden. Tulosten perusteella voidaan todeta urheilijoiden sekä valmentajien onnistuneen. He kaikki sekä myös huoltajat ansaitsevat kiitokset. Tälle kesälle on vielä muutamia kisoja, ja sitten huilataan hetki pitkän kauden päätteeksi, Janakkalan Janan urheilutoimenjohtaja Arto Nousiainen sanoo.

Kaikki tulokset

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Janne Sorvari

Kuva: Tuuli Kulju (vas.) ja Aada Aarnio juoksivat alkueristä välierien kautta finaaliin sekä 100 että 200 metrillä. Aarnio päivitti 100 metrin finaalissa Janan seuraennätyksen lukemaan 12,61.