Janan aikuisurheilijoille yhdeksän SAUL:n SM-mitalia

Janakkalan Janan aikuisurheilijat olivat vauhdissa Suomen Aikuisurheiluliiton SM-kilpailuissa Pedersöressä. Mestaruuksista oli kilpailemassa kahdeksan janalaista urheilijaa, jotka toivat kotiin peräti yhdeksän eriväristä SM-mitalia.

M50-sarjan Petri Satto otti odotetusti keihäänheiton SM-kultaa tuloksella 50,02. Myös painonheitto sujui mallikkaasti ja tuloksella 16,12 Satto nappasi kilpailusta hopeaa.

Joonas Lehtonen juoksi pronssille M30-sarjan 100 metrillä aikaan 12,28. Myös 200 metrillä Lehtonen sijoittui kolmanneksi tuloksella 25,19.

M35-sarjan kuulassa Olli Juvonen työnsi neljänneksi tuloksella 10,47. Painonheitossa Juvonen oli viides tuloksella 10,55. Kiekossa Juvonen heitti myös viidenneksi tuloksella 34,92.

Myös Janan naisurheilijat tekivät useita onnistuneita suorituksia kisakentällä. Kultaa tuli seiväshypystä, kun Anne-Mari Vallioniemi voitti N40-sarjan SM-kultaa tuloksella 260.

N45-sarjan Anu Virtanen nakkasi moukarissa hopealle tuloksella 34,25. Saman sarjan Taru Viiru juoksi 100 metrillä viidenneksi ajalla 14,59. 200 metrillä Viiru juoksi kuudenneksi ajalla 32,09. Anu Virtanen onnistui myös painonheitossa ja heitti tuloksella 10,25 pronssia.

Myös N50-sarjassa janalaiset pääsivät mitaleille, kun Sari Pikkarainen pinkoi 100 metriä aikaan 15,14 sijoittuen pronssille. 200 metrillä Pikkarainen juoksi hopeaa ajalla 32,66. Kiekossa Pikkarainen oli viides tuloksella 22,01. N50-kuulassa Inka Juvonen työnsi kahdeksanneksi tuloksella 6,67.

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Laura Nurminen

Kaikki tulokset

Kuva: Anu Virtanen oli yksi viikonlopun onnistujista. Hän voitti N45-sarjan moukarista hopeaa ja painonheitosta pronssia.