Janalla seitsemän mitalin viikonloppu

Janakkalan Janan Sanni Kuparinen päivitti jo toista kertaa tänä vuonna Janan seuraennätystä. Hän heitti Satakunnan mestaruuskisoissa Porissa N19-sarjan kiekossa kultaa tuloksella 44,68. Tulos on myös ikäluokan kauden kärkitulos. Myös kuulassa Kuparinen työnsi kilpailun voittoon ennätyksellään 12,33. Hopealle sijoittui Nilla Rättyä ennätyksellään 9,61. Kiekossa Rättyä oli kuudes tuloksella 32,92.

Helsy:n hallikilpailuissa Helsingissä Janan Suvi Eerikäinen hyppäsi naisten pituudessa hopealle kauden parhaallaan 5,50. Eerikäisen viisi muuta hyppyä olivat yliastuttuja, mutta ainoata mitattua huomattavasti pitempiä. N17-sarjan Emma Kuikka juoksi Helsingissä 200 metrillä ennätyksekseen 28,79. Pituudessa Kuikan tulokseksi jäi 4,48 (10.).

Jyväskylässä Lasse Hämelahti hyppäsi M19-sarjan pituudessa pronssille tuloksella 6,71. Hämelahden kilpailukausi on alkanut mitalisijoilla, sillä edellisenä viikonloppuna hän hyppäsi Helsingissä kultaa tuloksella 6,63. Hämelahti on hypännyt halliennätyksensä 6,79 Kuortaneella noin vuosi sitten. Ulkona paras hyppy on kantanut 6,94.

Myös 11-vuotiaat Maija Santanen ja Milja Rautiainen kävivät päivittämässä ennätyksiään Jyväskylässä. Rautiainen työnsi kuulassa pronssille ennätyksellään 6,26. Samassa kilpailussa Santanen työnsi ennätyksekseen 4,08 (9.). Kolmiloikassa Santanen hyppäsi ennätyksekseen 8,00 (7.) ja Rautiainen 7,53 (10.). 60 metrillä Santanen kellotti 9,85 (7.) ja Rautiainen 10,67 (14.). 1000 metrillä Santanen sijoittui neljänneksi tuloksella 4.04,90 ja Rautiainen oli seitsemäs ajalla 4.25,11.

Espoossa T11-sarjan Maija Harju käveli 1000 metrin kävelyssä kilpailun ylivoimaiseen voittoon halliennätyksellään 5.51,9.

Turun pm-hallikilpailuissa Juho Rönkä kellotti miesten 60 metrin finaalissa kauden parhaakseen 7,28.