Janalaisilta hyviä suorituksia Seuracupissa

Eilen Riihimäellä Peltosaaren kentällä kisattiin Seuracupin ensimmäinen osakilpailu. Jana sai jalkeille hyvin iskukykyisen joukkueen, vaikkakin muutamasta lajista jäi edustaja uupumaan. Janalaiset keräsivät kuitenkin hienosti 9 762 yhteispistettä.

17-vuotiaissa Juuso Junnila juoksi 200 metrillä loistoajan 24,30 ja janalaisten parhaat pisteet (798). Emma Kuikka juoksi saman matkan aikaan 28,81. Kuulapaikalla Sanni Kuparinen työnsi janalaisten toiseksi parhaimman pistesuorituksen (660 pistettä) tuloksella 13,07 sijoittuen kilpailun kakkoseksi. Samassa kilpailussa Nilla Rättyä työnsi neljänneksi tuloksella 11,15. Kolmiloikassa Ronja Kallionpää hyppäsi 10,05 ja Sulo Aalto 10,65 sijoittuen kilpailun kolmanneksi.

15-vuotiaissa Lotta Jalonen taivutti seiväspaikalla tuloksen 230. Etusuoran 100 metrillä Laura Anttila juoksi ajan 14,61 ja Benjamin Aitto-Oja 14,13. Kuulassa Onni Ruokangas työnsi kilpailun kolmanneksi ja janalaisten kolmanneksi parhaat pisteet (577) tuloksella 11,73. Jenniina Virtanen työnsi 7,47. 2000 metrillä Pinja Kourula juoksi kilpailun voittoon ajalla 7.35,74.

13-vuotiaiden 60 metrillä Tuuli Kulju juoksi ajan 9,25 ja Emma Hautamäki 9,51. Poikien 60 metrillä Tuomas Räkköläinen juoksi ajan 9,43. Korkeuspaikalla Miika Lipsanen ylitti 120 ja Julia Pitkänen 135 sijoittuen kilpailun kolmanneksi. Keihäässä Akusti Ruokangas heitti 31,05 ja Nea Nummenpää 19,45. 1000 metrillä Helmi Lipsanen voitti kilpailun ajalla 3.28,62 ja samalla matkalla Eetu Autio juoksi ajan 3.46,52. Pikaviestissä tytöt juoksivat ajan 57,67.

11-vuotiaiden kiekossa Eerika Nieminen heitti 15,38. Matias Räkköläinen heitti kiekossa tuloksen 15,27 ja Aapo Autio 14,90. Pituuspaikalla Elli Haataja ponnisti 351 ja Inka Hämäläinen 327. Kasper Päivärinta hyppäsi tuloksella 408 kilpailun neljänneksi. 60 metrillä Veikka Ahti juoksi ajan 10,49 ja Eeli Vähätalo 10,82. Tytöissä Meeri Koliseva juoksi kilpailun voittoon ajalla 8,76 ja Aila Leino 10,03. Tuolla juoksulla Koliseva on myös ikäluokkansa kotimaan tilaston kolmostilalla. 1000 metrillä Niklas Pitkänen juoksi ajan 4.07,70 ja Antti Saari 4.26,52. Tytöissä Venla Hyvölä juoksi ajan 4.01,16 ja Maija Harju 4.01,25. Viestissä pojat kellottivat ajan 33,51 ja tytöt 32,70.

– Kokonaisuutena hyvä suoritus koko joukkueelta. Tämä antaa hyvät pohjat toiseen osakilpailuun ja sitä kautta myös finaalipaikkaan, jossa olemme jo hyvin kiinni. Täytyy nostaa esille uusien ja kokeneiden kilpailijoiden syttyminen seuran väreissä kilpailemiseen. Tämän lisäksi myös pisterohmujen, Juuson ja Sannin, suoritukset sekä Meerin huipputulos ja sijoittuminen tilaston kärkikolmikkoon ilahduttavat erityisesti, Janan nuorisopäällikkö Arto Nousiainen summaa.

Seuracupin toinen osakilpailu kisataan tiistaina 7.8. Nurmijärvellä.

Tulokset

Giga-sarjan tulokset

Kuvassa: Veikka Ahti osallistui Seuracupissa P11-sarjan 60 metrille sekä 4 x 50 metrin viestiin.