Janalaisille neljä mitalia Nuorten Eliittikisoista

Nuorten Eliittikisojen kauden ensimmäinen kilpailu käytiin tiistaina Janakkalassa. Koleasta säästä huolimatta kentällä nähtiin myös huippusuorituksia. Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti ylitti kuulantyönnössä 19-vuotiaiden MM-kilpailujen tulosrajan 18 sentillä työntäen 14,68.

Leveelahti ylitti MM-rajan myös päälajissaan kiekonheitossa. Hän voitti kiekon tuloksella 51,88. MM-raja ylittyi ensimmäisen kerran jo talvella hallissa.

N17-sarjan kiekon voitti Turun Urheiluliiton Roosa Naula, joka ylitti nuorten EM-rajan (44,50) tuloksella 44,90. Janakkalan Janan Sanni Kuparinen sijoittui pronssille tuloksella 42,27 ja Nilla Rättyä oli seitsemäs tuloksella 33,28.

M19-sarjan pituudessa nähtiin jännittävä mitalitaistelu. Kilpailun voitti Laihian Lujan Antti Tuomela tuloksella 6,98. Hopealle sijoittui Janan Iikka Alingué vain senttiä lyhyemmällä suorituksella. Kolmanneksi hyppäsi Lahden Ahkeran Joska Tommola (6,74). Janan Valtteri Välläri hyppäsi kilpailun ulkopuolella 6,85.

Myös 17-vuotiaiden miesten keihäässä nähtiin hyviä tuloksia, kun Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine jatkoi yli 70 metrin suorituksiaan. Tuloksella 71,96 hän voitti kilpailun. EM-kisaraja on 68 metriä. 15-vuotias Eemil Porvari sijoittui hopealle heitollaan 65,05.

Janalaisista mitaleille sijoittui lisäksi Matias Lautamäki, joka juoksi kultaa M17-sarjan 1500 metrillä ajalla 4.33,18 sekä Pinja Kourula, joka debytoi samalla matkalla tuloksen 5.37,43 juosten N17-sarjan pronssia.

Janan valmennuspäällikkö oli tyytyväinen urheilijoiden suorituksiin.

– Osalla urheilijoista on odotettavissa vielä parempaa suorittamista kisakauden edetessä. Ainoa, mikä huolestuttaa, on Liinalammen kentän huono kunto. Emme pysty tulevaisuudessa järjestämään kansallisia kilpailuita, sillä radat ovat painuneet kuopille ja aiheuttavat vaaratilanteita, Jari Kataja kertoo.

Pitkältä kilpailutauolta palannut Janan Petra Kallionpää oli N19-pituudessa yhdeksäs tuloksella 4,44. Ronja Kallionpää sijoittui N17-kolmiloikassa kahdeksanneksi tuloksella 9,85. Emma Kuikka juoksi N17-sarjan 100 metrillä tuloksen 13,99 (16:s). Saman sarjan Ella Pullinen aitoi 100 metriä aikaan 17,04 (7:s). Andrei Harenko juoksi M19-sarjan 100 metrillä ajan 14,95. Ottelija Sara Papunen osallistui kilpailun ulkopuolella N19-korkeuteen ylittäen 151.

Tulokset

Kuvassa: M19-sarjan pituudessa nähtiin ikäluokan kolme parasta hyppääjää ja jännittävä mitalitaistelu. Kilpailun voitti Laihian Lujan Antti Tuomela tuloksella 6,98. Hopealle sijoittui Janakkalan Janan Iikka Alingué (kuvassa) tuloksella 6,97.

Kuva: Arto Nousiainen