Janalaisille neljä mitalia karnevaaleilta

Janakkalan Janan urheilijat menestyivät hyvin yleisurheilun lajikarnevaaleilla eri puolilla Suomea. Lajikarnevaalit ovat vuosittaisin järjestettäviä leirejä, jotka kokoavat yleisurheilun eri lajien urheilijoita kilpailemaan, harjoittelemaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Jämsän kestävyys-, pituus- ja loikkakarnevaaleilla Juuso Junnila hyppäsi M17-pituuden voittoon ennätyksellään 6,96. Tuolla tuloksella Junnila on myös ikäluokan kotimaan tilaston kakkosena. Kolmiloikassa M19-ikäluokan kärkipaikkaa pitävä Iikka Alingué venytti miesten kilpailussa lähelle ennätystään (15,50) tuulitulokseen 15,42 sijoittuen hopealle. Tasaisen sarjan tehnyt Alingué onnistui viidellä kierroksella tekemään yli 15 metrin suorituksen. Valtteri Välläri sijoittui miesten pituuden viidenneksi tuloksella 6,80 ja Petra Kallionpää teki kolmiloikassa kauden parhaan tuloksensa 10,38 (12:s).

Maija Harju käveli T11-sarjan 1000 metrin kävelykisassa pronssille ennätyksellään 5.54,89. Tuloksella Harju on myös T10-ikäluokan tilastokakkosena. Janne Niemi juoksi miesten 10 000 metrillä uudeksi henkilökohtaiseksi ennätyksekseen 32.55,58 sijoittuen neljänneksi. Tuolla tuloksella päästiin päivittämään myös Janan 10 000 metrin kymppikärkitilastoa Niemen sijoittuessa listalla yhdeksänneksi. Edellisen kerran 10 000 metrin seuratilastoa on päivitetty vuonna 1986.

Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla Onni Ruokangas heitti juniorikilpailussa 600-grammaisella keihäällä P15-sarjan hopealle tuloksella 69,09. M17-sarjassa 700-grammainen keihäs lensi henkilökohtaiseen ennätyslukemaan 63,61 (5:s). Ruokangas on tilastoissa ikäluokkansa eli P15-sarjan kakkosena ennätyksellään 70,63. Akusti Ruokangas heitti Pihtiputaalla P11-sarjan viidenneksi tuloksella 32,25. Sunnuntain päätöskisassa Ruokangas oli sarjassaan jälleen viides henkilökohtaisella ennätyksellään 32,88.

Jämsässä Helmi Lipsanen hyppäsi T13-sarjan pituudessa neljänneksi tulokselle 4,72. T15-sarjan kolmiloikassa hän oli kuudes henkilökohtaisella ennätyksellään 10,19. Ilona Mononen juoksi naisten 800 metrillä kauden parhaakseen 2.30,34.

Jämsänkosken aita- ja pikajuoksukarnevaaleilla Lotta Jalonen juoksi T14-sarjan 80 metrin aidoissa 13,26 (12:s). Heikki Nieminen kellotti miesten 200 metrillä ajan 22,41 (18:s). 400 metrillä Nieminen juoksi ajan 52,50 (23:s). Juho Rönkä juoksi miesten 100 metrin alkuerissä ajan 11,78.

Kokemäen kiekko- ja kuulakarnevaaleilla Nilla Rättyä heitti N17-kiekossa kahdeksanneksi tuloksella 32,19. Sunnuntain leirikilpailussa tulokseksi kirjattiin 32,89.

‑ Hyvä karnevaaliviikonloppu janalaisittain. Hienoa, että edustajia löytyy seurastamme moniin eri lajeihin. Itseäni lämmitti erityisesti Janne Niemen kova taistelu ja ennätys kympin kisassa, valmennuspäällikkö Jari Kataja kommentoi.