Janalaisille mitaleita ja hyviä tuloksia

Janakkalan Janan yleisurheilijat kävivät pokkaamassa useita mitaleita Pirkanmaan 17-22-vuotiaiden hallikisoista. Suvi Eerikäinen hyppäsi N22-sarjan pituuden voittoon kauden parhaallaan 5,62.  Eerikäinen paransi edellistä kauden parastaan 12 senttiä.

Pituushyppääjä Valtteri Välläri aloitti kilpailukautensa M22-sarjan 60 metrillä. Kolmen miehen kilpailussa Välläri oli hopealla tuloksella 7,29 ja Juho Rönkä oli kolmantena ajalla 7,38. Edellisenä päivänä Rönkä oli kellottanut samassa hallissa 60 metrin alkuerissä 7,22. Loppukilpailu sujui aikaan 7,23.

N19-sarjan Nilla Rättyä työnsi kuulakisan voittoon tuloksella 10,20. Rättyä mittautti tuloksella sekä ulko- että halliennätyksensä uusiin lukemiin.

N17-sarjan Helmi Lipsanen hyppäsi pituudessa neljänneksi uudella ennätyksellään 4,87. Lipsasen edellinen ennätys on 4,54. Myös 60 metrillä Lipsanen kellotti ennätyksenä uusiksi juostuaan eränsä neljänneksi ajalla 8,86. Samassa erässä Lotta Jalonen juoksi kolmanneksi ennätyksellään 8,62. Laura Anttila juoksi samalla matkalla ennätyksekseen 9,15.

Kilpakentällä debytoineet Hilja Niemi ja Vilja Suntiala juoksivat molemmat N17-sarjan 800 metriä. Niemi pinkoi matkan aikaan 2.49,78 ja Suntiala 2.49,83.

Janan aikuisurheilijat kilpailivat viikonloppuna Tampereella ja Salossa. N35-sarjan Laura Nurminen juoksi Salossa 60 metrillä ajan 8,96. Tampereen harjoituskilpailuissa sama matka taittui aikaan 8,99. N40-sarjan Taru Viiru juoksi saman matkan aikaa 8,87. 200 metrillä Viiru kellotti 32,20. M30-sarjan 200 metrillä Olli Juvonen juoksi ajan 33,23. Kuulassa hän työnsi 10,22. Inka Juvonen työnsi N45-sarjan kuulassa 6,85. N40-sarjan kuulassa Anu Virtanen työnsi 7,47. M50-sarjan kuulassa Petri Satto sai tulokseksi 11,57.

– Hyvä viikonloppu Janalle. Mukaan mahtui hiukan epäonnea ja paljon myös isoja onnistumisia, valmennuspäällikkö Jari Kataja kommentoi.

Lotta Jalonen (vas.) päivitti 60 metrin ennätyksekseen 8,62. Lipsanen sijoittui N17-sarjan pituudessa neljänneksi ennätyksellään 4,87.