Janalaisille kolme kultaa ja yksi pronssi pm-viesteissä

Tänään kilpailtiin viestijuoksun Uudenmaan piirin mestaruuksista Riihimäen Peltosaaren kentällä. Janakkalan Jana sai jalkeille hienosti 13 joukkuetta. Kaikki joukkueet myös suorittivat omat starttinsa onnistuneesti maaliin asti. Tuomisina janalaisilla oli peräti kolme mestaruutta ja yksi pronssisijoitus.

Päivän ensimmäisessä startissa Janan 11-vuotiaat tytöt näyttivät aitajuoksun mallia voittamalla oman eränsä. Joukkue oli vielä pitkään mitalissa kiinni, mutta tiukan kymmenyskamppailun jälkeen sijoittui kokonaistuloksissa neljänneksi ainoastaan 0,1 sekuntia mitalista.

– Päivän eka startti jo tiesi, että vielä parempaa on luvassa, nuorisopäällikkö Arto Nousiainen kommentoi.

15-vuotiaat tytöt jatkoivat janalaisten hyvää aitomista sijoittuen kuudenneksi 4 x 80 metrin aidoissa.

Pikaviesteissä Jana sai jalkeille kaksi T11-sarjan joukkuetta, joista kakkosjoukkue sijoittui hienosti oman erän toiseksi ja oli kokonaiskilpailuin kahdeksas. Mukana menossa olivat myös pm-kisojen ensikertalaiset, Nelli Nurminen ja vasta 9-vuotias Melina Nieminen sekä vähän jo konkarit, Milja Rautiainen ja Venla Hyvölä. Ykkösjoukkue juoksi omassa erässään kolmanneksi ja kokonaiskisassa sijoitus oli sama. Joukkueessa juoksivat Aila Leino, Inka Hämäläinen, Eerika Nieminen ja Maija Santanen.

11-vuotiaiden poikien kisassa Janan joukkue, Antti Saari, Eeli Vähätalo, Veikka Ahti ja Joonas Sohlman, juoksi kahdeksanneksi.

13-vuotiaiden sarjoissa radan valtasikin sinikeltainen vyöry, kun 13-vuotiaat pääsivät vauhtiin. Emma Hautamäki, Meeri Koliseva, Nea Nummenpää ja Tuuli Kulju kellottivat 4 x 100 metrillä ajan 55,29 ja se toikin mestaruuden 0,03 sekunnin erolla.

Pojat eivät jääneet huonommaksi, sillä ykkösjoukkue, Tuomas Räkköläinen, Aaro Savikko, Kasper Päivärinta ja Topias Välläri, nousi mahtavalla kirillä kakkostilalta voittoon. Poikien aika oli 56,13. Kakkosjoukkue, Eetu Autio, Miika Lipsanen, Aapo Autio ja Matias Räkköläinen, juoksi yhdeksänneksi.

15-vuotiaissa Lotta Jalonen, Helmi Lipsanen, Anniina Henttonen ja Julia Pitkänen juoksivat ajan 56,61 ja sijoittuivat yhdeksänneksi.

Pitkissä viesteissä 11-vuotiaat tytöt toivat jatkumoa alkukauden erinomaisille kestävyysjuoksusuorituksille. Pm-maastojen ja Flying Finns -maastojen joukkuemestarit pääsivät juhlimaan myös tänään. Joukkue, Maija Harju, Maija Santanen, Inka Hämäläinen ja Venla Hyvölä, pudotti lopulta muut joukkueet kyydistä pitkällä tasaisella kirillään.

Saman sarjan pojissa nelikko, Joonas Sohlman, Antti Saari, Niklas Pitkänen ja Veikka Ahti, juoksi viidenneksi. Myös T13-sarjan joukkue, Hanna Henttonen, Meeri Koliseva, Pinja Metsä-Keisteri ja Nea Nummenpää, juoksi viidenneksi. Pojissa nelikko, Topias Välläri, Tuomas Räkköläinen, Kasperi Vehniäinen ja Eetu Autio, sijoittui neljänneksi.

– Ei voi muuta kuin olla erittäin tyytyväinen päivän antiin, sekä siihen kuinka hyvin urheilijat jaksoivat helteestä huolimatta. Nyt päästiin näkemään, kuinka harjoitusten hyvät suoritukset alkavat tulla esiin myös kilpailuissa, Nousiainen myhäilee.

Jana yleisurheilun nuorisopäällikkö on tyytyväinen siihen, että kaikki urheilijat ovat jaksaneet tehdä perusharjoituksia riittävästi ja säännöllisesti, sillä se on ainoa tie hyviin tuloksiin.

– Olen tyytyväinen siihen, kuinka etenemme kisoissa joukkueena isolla J:llä. Kaikki kannustavat toisiaan huippusuorituksiin, iloa unohtamatta. Silloin kun tehdään, ollaan tosissaan, mutta toisaalta osataan myös nauttia ja nauraa. Nyt pidämme pari päivää taukoa, ja sitten kisataankin Lohjalla Seuracupin merkeissä. Sinnekin lähdetään nauttimaan ja tekemään hyviä tuloksia, Nousiainen nauraa.

Tulokset

Kuvassa kolme tämän päivän janalaista mitalistijoukkuetta. Kuva Arto Nousiainen.