Janakkalan Janalle kolmen SM-mitalin viikonloppu

Porvoossa kilpailtiin viime viikonloppuna 19- ja 22-vuotiaiden yleisurheilun Suomen mestaruuksista. Janakkalan Janasta mukana oli seitsemän urheilijaa. Sanni Kuparinen voitti kiekonheiton SM-hopeaa ja Iikka Alingué hyppäsi hopeaa ja pronssia.

Iikka Alingué on kuntoutunut hyvin jalkavaivastaan. Vaikka kilpailuja ei juurikaan tältä kesältä ollut takana, sekä pituudessa että kolmiloikassa nähtiin jälleen erittäin hyviä suorituksia. M22-sarjan pituudessa Alingué päivitti ennätyksensä lukemaan 738. Tulos oikeutti myös SM-hopeaan. Alinguén hyppy jää enää vain neljän sentin päähän Janan ennätyksestä (742), jonka Matti Koskinen on hypännyt vuonna 1958.

Kolmiloikassa Alingué hyppäsi SM-pronssia tuloksella 15,38. Tulos oli Alinguélle samalla myös kauden paras, sillä edellisen kerran hän osallistui kolmiloikkakisaan kesäkuun lopulla. Alinguén ennätys kolmiloikassa on 15,50 vuodelta 2018.

Myös Valtteri Välläri on tehnyt terävän paluun hiekkalaatikolle. Porvoossa hän hyppäsi M22-sarjan pituudessa tuulituloksen 716 sijoittuen neljänneksi. Kilpailu jäi valitettavasti kesken jalkavaivan vuoksi. Vällärin ennätys on 725 vuodelta 2016. Kauden parhaakseen hän on hypännyt tänä vuonna tuon 716.

N19-kiekossa Sanni Kuparinen puolusti viimevuotista mestaruuttaan 17-vuotiaiden sarjassa. Heitot onnistuivat ja tuloksella 46,04 Kuparinen nappasi SM-hopeaa. Paria viikkoa aikaisemmin Kuparinen oli heittänyt uudeksi Janan seuraennätykseksi 48,38

Nilla Rättyä oli saman kilpailun yhdeksäs tuloksella 38,18. Rättyä ennätys tältä kaudelta on 40,44.

Kuulassa Kuparinen sijoittui neljänneksi tuloksella 13,08. Kuparisen ennätys tältä kaudelta on 13,09. Rättyä teki kuulassa pitkiä työntöjä, mutta ei saanut yhtään mitattua.

N22-sarjan Suvi Eerikäinen hyppäsi kolmiloikassa uudeksi ennätyksekseen 12,05 ja sijoittui neljänneksi. Pituudessa Eerikäisen hypyt olivat pitkiä, mutta hän ei saanut askelmerkkiä kohdalleen, joten jäi tällä kertaa ilman tulosta.

N19-sarjan Petra Kallionpää hyppäsi pituudessa kauden parhaakseen 5,02 (21:s). Kolmiloikassa Kallionpäällä oli hyviä ja pitkiä loikkia, mutta valitettavasti yliastuttuja.

Lasse Hämelahti juoksi M19-sarjan 100 metrin finaalissa viidenneksi tuloksella 10,97. Hämelahden ennätys tältä kesältä on 10,78. Samana päivänä 100 metrin alku- ja välierät sekä finaalin juossut Hämelahti osallistui myös päälajiinsa pituuteen. Kaksi pitkää yliastuttua sekä yksi läpijuostu suoritus jättivät hyppääjän kilpailun jumboksi. Pituudessa Hämelahden ennätys on 694 ja paras tulos tältä kesältä 687.

Hämelahti ei ole aikaisemmin juossut 200 metriä ulkona, mutta Porvoossa se taittui aikaan 23.15. Alkueränsä kolmanneksi sijoittunut ei tuolla ajalla päässyt finaaliin.

– Viikonloppu oli hyvin onnistunut Janan joukkueelta. Kun on iso joukkue, tietenkin matkassa on huonoa tuuriakin. Nyt näin kävi esimerkiksi askelmerkkien kanssa muutamilla. Viikonloppu kuitenkin osoitti, että Janan valmennusjärjestelmä toimii ja saamme kasvatettua laadukkaita urheilijoita myös vanhempiin sarjoihin, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kommentoi.