Janakkala Gamesit kisattiin hellesäässä

Liinalammen urheilukentällä nähtiin jälleen urheilun riemua, kun Janakkalan Janan järjestämät perinteiset Janakkala Gamesit ammuttiin käyntiin viime perjantaina. Kolmipäiväiseen kilpailuun oli ennakkoon ilmoittautunut yli 630 urheilijaa ja viikonlopun aikana kentällä nähtiin lähes 1 400 lajisuoritusta.

Perinteisesti myös sää suosi ja helle siivitti urheilijat erinomaisiin suorituksiin. Kentällä nähtiin lukuisia onnistumisia ja kenttäennätyksiäkin päivitettiin uusiin lukemiin.

Janalaisista T13-sarjan Meeri Koliseva oli viikonlopun mitalirohmu, sillä sunnuntai-iltaan mennessä Koliseva oli onnistunut voittamaan kaksi kultamitalia ja yhden hopeisen.

Järjestelyiltään kilpailut onnistuivat jälleen kerran, vaikka koronan vaikutukset näkyivät muun muassa siinä, että monet iäkkäämmät toimitsijat olivat tänä vuonna päättäneet eläköityä toimitsijatehtävistä. Hommat saatiin kuitenkin pyörimään ja kilpailut sujuivat myös järjestäjien osalta mallikkaasti.

Janakkalan Jana yleisurheilun puheenjohtaja ja kilpailunjohtaja Sami Jalonen oli tyytyväinen viikonlopun antiin.

– Kilpailun valmistelut huipentuivat vauhdikkaaseen kisaviikonloppuun, mistä iso kiitos talkootöissä olleille. Suorituspaikat saatiin yhdessä kunnan kanssa tyydyttävälle tasolle, vaikka kentän ikä ja kunto monin paikoin näkyykin. Koronan vaikutuksesta osallistujamäärä oli pieni arvoitus vielä viikko ennen kisoja, mutta hieno loppukiri ilmoittautumisissa teki tästä jälleen ison tapahtuman, hän kertoo.

Janalaisille peräti 13 mitalia

Janakkalan Janan urheilijat tehtailivat kisapäivien aikana lukuisia omia ennätyksiä ja kauden parhaita suorituksia. Tänä vuonna 9-19-vuotiaiden sarjoissa saavutettiin peräti 13 eriväristä mitalisijaa. Tämän lisäksi myös Janan aikuisurheilijat napsivat lukuisia sijoituksia omien sarjojensa kolmen parhaan joukosta.

Nilla Rättyä työnsi N19-sarjan kuulassa (4 kg) kultaa uudella ennätyksellään 11,56. Kiekonheitossa hän sijoittui hopealle tuloksella 40,66. Rättyän ennätys tältä kaudelta on tasan 42,00.

T15-sarjan kolmiloikassa Helmi Lipsanen hyppäsi ennakkosuosikkina kilpailun voittoon tuloksella 11,04. Tuolla tuloksella Lipsanen on kotimaan tilaston neljäntenä. 14-vuotias Tuuli Kulju sijoittui hopealle T15-sarjan kuulantyönnössä (3 kg) tuloksella 11,81. Ennätyksellään 11,90 Kulju on tällä hetkellä ikäluokkansa tilastonelonen. Keihäässä Kulju heitti kuudenneksi ennätyksellään 35,57.

T13-sarjan tilastoykkönen Janan Meeri Koliseva voitti odotetusti 60 metrin pikamatkan ajalla 8,24. Kilpailu muodostui täpäräksi, sillä IFÅland IK:n Jennifer Palin juoksi lähes saman ajan, mutta kilpailun sijoitus ratkaistiin tuhannesosien tarkkuudella. Koliseva pitää edelleen hallussaan ikäluokkansa kärkisijaa ajalla 8,22.

Koliseva voitti myös saman sarjan 200 metrin juoksun ennätyksellään 27,47. Tuolla tuloksella hän sijoittuu ikäluokkansa tilastokakkoseksi. 60 metrin aidoissa hän oli viides. Myös pituuskasalla nähtiin hyviä tuloksia, kun Koliseva ponnisti ennätyksekseen 5,00 sijoittuen hopealle.

Venla Liukkonen hyppäsi T13-sarjan korkeudessa komeasti uuden ennätyksensä 1,49 sijoittuen pronssille. Keihäässä hän oli seitsemäs ennätyksellään 25,58.

Myös T10-sarjan Una Koskela onnistui pituuskasalla. Hän hyppäsi ennätyksekseen 369 napaten samalla kilpailun pronssia.

T9-sarjan Ada Vähätalo työnsi kuulassa tuloksella 6,05 pronssia. Vähätalon ennätys tältä kaudelta on 6,20. Keihäässä hän oli neljäs ennätyksellään 14,64.

Topias Välläri P13-sarjan 60 metrin hopealle ennätyksellään 8,38. Saman sarjan Topias Lautamäki juoksi 1000 metrillä pronssille ennätyksellään 3.20,34. Kuulassa Välläri oli viides ennätyksellään 10,49. Akusti Ruokakangas heitti pronssille P13-sarjan keihäässä ennätyksellään 45,99. Tuolla tuloksella Ruokangas on tällä hetkellä ikäluokkansa tilastovitonen.

P12-sarjan Joonas Sohlman juoksi 200 metrillä viidenneksi ennätyksellään 30,61 ja Veikka Ahti seitsemänneksi ennätyksellään 30,92. 60 metrin aidoissa Sohlman oli seitsemäs. P9-pituudessa Aleksi Sahila hyppäsi neljänneksi ennätyksellään 3,43.

Emma Kuikka juoksi N19-sarjan 100 metrillä neljänneksi ajalla 13,96. Lotta Jalonen juoksi N17-sarjan 100 metrillä seitsemänneksi. Saman sarjan kiekossa Jenniina Virtanen heitti viidenneksi tuloksella 23,46 ja Anniina Henttonen kuudenneksi ennätyksellään 20,59.

Hyviä sijoituksia aikuisurheilijoille

Aikuisurheilijoista Petri Satto heitti M50-sarjan keihään ykköseksi kauden parhaallaan 56,60. Ari Kela heitti pronssille kauden parhaallaan 46,56. Myös Jarkko Piekkari heitti kauden parhaansa ja voitti M45-sarjan keihään tuloksella 45,96. Juho Toivari juoksi M35-sarjan 100 metrillä pronssille ajalla 12,59. Pituudessa hän hyppäsi hopealle ennätyksellään 5,26. M30-sarjan Olli Juvonen työnsi ykköseksi sekä kuulassa (11,49) että keihäässä (32,56).

Sari Pikkarainen juoksi voittoon sekä N45-sarjan 100 metrillä (14,85) että 200 metrillä (31,49). Taru Viiru oli N40-sarjan 100 metrillä kuudes kauden parhaallaan 14,52 ja Maria Torttila sijoittui ennätyksellään 14,66 neljänneksi. 200 metrillä Viiru juoksi hopeaa ajalla 31,84. Pituudessa hän sijoittui hopealle ennätyksellään 4,14. Myös kuulassa tuli hopeaa tuloksella 7,09. Saman sarjan keihäässä Maarit Lindberg heitti hopealle tuloksella 29,83.

N35-sarjan 100 metrillä Anne-Mari Vallioniemi juoksi pronssille ajalla 15,81. Saman sarjan 200 metrillä Laura Nurminen juoksi hopeaa kauden parhaallaan 31,67 ja Eini Hongisto sijoittui pronssille ennätyksellään 32,28. Kuulassa Hongisto työnsi kultaa kauden parhaallaan 10,84.

Seuraavan kerran Liinalammella kilpaillaan Janan mestaruuskisoissa 6. elokuuta ja 29.-30. elokuuta kentällä taistellaan 14-15-vuotiaiden moniotteluiden Suomen mestaruuksista.

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Kuvassa: Janakkalan Janan Meeri Koliseva nappasi omista kenttäkisoista peräti kaksi kultaa ja yhden hopean. T13-sarjan 60 metrin juoksusta tuli kultaa.