Janakkala Gameseissa uusi Janan seuraennätys

Perinteiset Janakkala Gamesit kutsuivat tänä vuonna Liinalammen kentälle peräti noin 550 urheilijaa huoltojoukkoineen. Janalaisittain kilpailu sujui mukavasti, uusia ennätyksiä syntyi ja mitaleitakin saatiin.

Naisten 4 x 100 metrin viestissä saatiin uusi Janan seuraennätys omalla kotikentällä, kun joukkue, Tuuli Kulju, Aada Aarnio, Helmi Lipsanen ja Lotta Jalonen, juoksi matkan aikaan 50,50. Janan kakkosjoukkue, Taru Viiru, Maria Torttila, Laura Kontio ja Eini Hongisto, juoksi neljänneksi ajalla 58,99.

M17-sarjan kiekossa Jussi Heikkiniemi paranteli ennätyksekseen 47,67 ja voitti tuloksella kahden kovan heittäjän kilpailun ylivoimaisesti. Heikkiniemi on tällä tuloksella kotimaan tilastossa ikäsarjansa eli 16-vuotiaiden kakkostilalla.

Jasper Heikkiniemi heitti P15-sarjan kiekossa pronssille tuloksella 29,98. Julius Heikkiniemi heitti P11-sarjan kiekossa kolmanneksi tuloksella 20,07.

Akusti Ruokangas otti voiton P15-sarjan keihäässä uudella ennätyksellään 56,13. Tuolla tuloksella hän on kotimaan tilastossa ikäsarjansa kolmantena. P9-sarjan Toivo Ruokangas heitti keihäässä hopealle tuloksella 19,39.

Naisten kuulassa Sanni Kuparinen työnsi kolmanneksi kauden parhaallaan 12,43. Eini Hongisto oli saman kilpailun kahdeksas tuloksella 10,23 ja Laura Linnakylä yhdeksäs ennätyksellään 8,39. Johanna Sahila työnsi 7,62 (11.) ja Anu Virtanen 7,56 (12.).

N22-ikäluokan tilastoykkönen, Sanni Kuparinen, lunasti paikkansa naisten kiekon ennakkosuosikkina ja voitti kilpailun tuloksella 50,48. Jenniina Virtanen heitti saman kilpailun kahdeksanneksi ennätyksellään 34,23. Sahila päivitti samassa kilpailussa ennätyksekseen 26,60 ja Lahtimies 22,03.

N17-sarjan kolmiloikassa Helmi Lipsanen loikki kultaa tuloksella 10,77. Saman sarjan Anniina Henttonen heitti kiekossa kuudenneksi kauden parhaallaan 25,26.

T15-sarjan korkeudessa Milja Rautiainen hyppäsi ennätyksekseen 1,52 sijoittuen samalla pronssille. Inka Hämäläinen oli saman kilpailun neljäs tuloksella 1,48 ja Maija Santanen oli viides samalla tuloksella 1,48. Pituudessa Santanen oli seitsemäs tuloksella 4,75, Rautiainen kahdeksas sivuten ennätystään 4,69 ja Hämäläinen yhdeksäs tuloksella 4,58.

Kolmiloikassa Santanen loikki pronssille tuloksella 10,78. Rautiainen oli viides ennätyksellään 10,15 ja Hämäläinen yhdestoista tuloksella 9,21. Kuulassa oli Hämäläisen vuoro nousta palkintokorokkeella, sillä hän sijoittui ennätyksellään 10,52 pronssille.

T9-sarjan 40 metrillä Elsi Nokisalmi pinkoi voittoon ennätyksellään 6,67. Samassa kilpailussa myös Anna Hyvölä (8,27) ja Leena Henttonen (8,91) päivittivät ennätyksensä uusiin lukemiin.

Elsi Nokisalmi ylsi voittoon myös 150 metrillä ennätyksellään 23,56. 1000 metrillä hän oli pronssilla niin ikään ennätyksellään 4.00,75. Samassa kilpailussa ennätyksensä juoksivat myös Anna Hyvölä (4.42,12), Roosa Pietilä (4.46,22) ja Olivia Korpinen (4.56,86). Pituudessa Nokisalmi oli viides ennätyksellään 3,42 ja kuulassa kymmenes tuloksella 4,33. Ennätyksensä pituudessa hyppäsivät myös Korpinen (2,02 ja Leena Henttonen (1,91). Tytöt kohensivat ennätyksiään myös kuulassa; Hyvölä (3,13) ja Korpinen (2,68).

T15-sarjan 4 x 100 metrin viestissä Janan joukkue, Nelli Nurminen, Maija Santanen, Milja Rautiainen ja Inka Hämäläinen, juoksi hopealle tuloksella 55,48.

T15-sarjan 100 metrillä Maija Santanen juoksi eränsä voittoon ja päivitti ennätyksekseen 14,03. Nelli Nurminen juoksi saman erän kolmanneksi ajalla 14,18. Milja Rautiainen pinkoi eränsä kakkoseksi ajalla 14,39.

T15-sarjan Emma Pellikka päivitti 300 metrillä ennätyksekseen 46,77 (7.) ja 800 metrillä 2.42,38 (11.). Myös Helene Koivisto juoksi 800 metrillä uuden ennätyksen (2.47,88).

T13-sarjan 60 metrillä Ella Sahila juoksi kauden parhaakseen 9,62. Korkeudessa hän hyppäsi seitsemänneksi ennätyksellään 1,25. Myös pituudessa syntyi uusi ennätys, kun Sahila hyppäsi 3,84 (20.). Kuulassa hän oli yhdestoista ennätyksellään 7,57 ja keihäässä seitsemäs tuloksella 21,93.

T12-sarjan Elli Tiitinen juoksi ennätykset sekä 60 metrillä (10,52) että 200 metrillä (35,86). Myös kuulassa kirjattiin ennätykseksi 5,01 ja keihääss 14,38.

T11-sarjan Keira Maaniittu juoksi 1000 metrillä ennätyksekseen 3.52,31 sijoittuen viidenneksi. 60 metrin aidoissa Maaniittu juoksi kauden parhaakseen 12,07. Pituudessa hän hyppäsi seitsemänneksi ennätyksellään 3,77 ja kuulassa hän oli neljäs niin ikään ennätyksellään 7,98. Kiekossa Maaniittu oli kahdeksas ennätyksellään 16,61 ja keihäässä kolmastoista (12,75).

T10-sarjan Elli Ylenius juoksi 60 metrillä viidenneksi ennätyksellään 9,94. Sonja Kyöstilä juoksi samalla matkalla ennätyksekseen 11,75. 60 metrin aidoissa Ylenius oli kuudes ennätyksellään 12,87 ja korkeudessa viides ennätyksellään 1,03. Kyöstilä hyppäsi pituudessa ennätyksekseen 2,99 (15.) ja Ylenius työnsi kuulassa ennätyksellään 4,54 yhdeksänneksi.

P11-sarjan 60 metrillä Aleksi Sahila juoksi kuudenneksi tuloksella 9,75. Korkeudessa on hän oli viides kauden parhaallaan 1,16. Pituudessa Sahila sijoittui seitsemänneksi (3,55) ja keihäässä hän heitti 12,27 (14.).

P9-sarjan Jooa Tanskanen paranteli ennätyksiään sekä 40 metrillä (7,77), 150 metrillä (29,80) että pituudessa (2,83). Saman sarjan Sampo Hyvölä juoksi 150 metrillä ennätyksekseen 27,46 ja 1000 metrillä 4.40,09. Pituudessa Hyvölä oli kuudes ennätyksellään 3,15 ja kuulassa kahdeksas ennätyksellään 4,46. Kaapo Jokela hyppäsi korkeudessa ennätyksekseen 0,88. Daniel Maaniittu hyppäsi pituudessa ennätyksekseen 1,98 ja kuulassa hän oli seitsemäs ennätyksellään 4,77. Ennätys tuli myös keihäässä tuloksella 9,11.

M50-kuulassa Petri Satto työnsi ykköseksi kauden parhaallaan 11,13. Satto oli paras myös keihäässä heitollaan 52,80.

Ennätykset paukkuivat myös naisten 100 metrillä, kun Laura Kontio Marins juoksi matkan aikaan 13,81 ja Maria Torttila kellotti 14,42. Kilpailussa hopeaa juoksi Aada Aarnio tuloksella 12,92 ja kolmanneksi pinkoi Tuuli Kulju. Taru Viiru juoksi samalla matkalla ajan 14,40 ja Anniina Henttonen 15,60.

Naisten 200 metrillä Maria Torttila juoksi matkan aikaan 30,42 ja Taru Viiru 31,14. Samalla matkalla Malena Lahtimies juoksi ennätyksekseen 31,33. Lahtimies hyppäsi pituudessa ennätyksekseen 3,58.

N50-sarjan kuulassa Nina Linnakylä työnsi ykköseksi ennätyksellään 8,18. Saman sarjan kiekossa Sari Pikkarainen heitti myös ykköseksi tuloksella 22,74 ja Linnakylä kakkoseksi ennätyksellään 19,45.

Miesten 100 metrillä Joonas Lehtonen juoksi toiseksi ennätyksellään 12,32 ja Heikki Sahanen oli viides ajalla 12,56. Lehtonen juoksi 200 metrillä viidenneksi ennätyksellään 26,13. Miesten kuulassa Olli Juvonen työnsi kolmanneksi tuloksella 10,77.

Kaikki tulokset

Teksti Pirjo Kärkinen, kuva Marko Jansson

Kuva: Inka Hämäläinen ylsi Janakkala Games -viikonloppuna mitaleille kuulantyönnössä. Korkeudessa hän on edelleen ikäsarjansa eli T14-sarjan kausitilaston kolmantena.