Iikka Alinguélle loistava kauden avaus kolmiloikassa

Kolmiloikkaaja Iikka Alingué aloitti kesän kilpailukautensa viime viikonloppuna Espoossa. Alingué hyppäsi miesten kolmiloikkakisassa hopealle tuulituloksella 15,98. Kilpailun voitti Lappeenrannan Urheilumiesten Simo Lipsanen tuloksella 16,48.

Sallituissa tuulissa Alingué hyppäsi kuitenkin uudeksi henkilökohtaiseksi ennätyksekseen samassa kilpailussa 15,85. Hallikaudella lahjakas hyppääjä on jo kevätalvella päivittänyt halliennätyksekseen 15,94.

Televisioidun kilpailun viimeisellä kierroksella Espoossa Alingué leiskautti yli 16 metriä, mutta hyppy jäi lievästi yliastutuksi.

20-vuotias Iikka Alingué sijoittui kauden ensimmäisellä kilpailullaan ja tuloksella 15,85 kotimaan miesten tilaston kakkoseksi ja ikäluokkansa eli 22-vuotiaiden ykköseksi.

– Kesän tavoitteenani on ensin rikkoa 16 metrin raja ja tulostavoitteeksi olen asettanut 16,30. Kalevan Kisoista haen ensimmäistä aikuisten SM-mitalia ja paikkaa Ruotsi-otteluun, Iikka Alingué kertoo.

Janan Heikki Nieminen avasi kisakautensa Tampereella juoksemalla miesten 200 metriä. Niemiselle kellotettiin 22,62 ja tuo tulos oikeutti kilpailun hopealle.

Tänä vuonna 16 vuotta täyttänyt Lotta Jalonen juoksi Tampereella ensimmäisen 100 metrin aitajuoksunsa aikaan 15,96. Tuolla tuloksella Jalonen sijoittui N17-sarjan kilpailun seitsemänneksi sekä myös ikäluokkansa tilaston viidenneksi.

Meeri Koliseva juoksi Lohjalla T13-sarjan 60 metrin alkuerissä sallituissa tuulissa kilpailun kovimman ajan sekä ikäluokkansa kärkituloksen 8,32. Finaalissa hän juoksi myös kilpailun voittoon tuloksella 8,38. Pituudessa Koliseva hyppäsi 4,60 sijoittuen pronssille. Pari viikkoa aikaisemmin hän oli hypännyt kotikisoissa ennätyksekseen 4,71. Tuolla tuloksella hän on myös ikäluokkansa kotimaan tilaston viidentenä.

M35-sarjassa kilpaileva Juho Toivari juoksi Lohjalla miesten 100 metrillä neljänneksi ajalla 12,42. Nurmijärvellä Inka Juvonen heitti N50-sarjan kiekossa uudeksi ennätyksekseen 20,40. Lohjalla Olli Juvonen työnsi miesten kuulassa neljänneksi tuloksella 10,47. Vantaalla Sari Pikkarainen juoksi 150 metrillä kauden parhaakseen 23,18. Ismo Ylenius juoksi miesten 5000 metrillä neljänneksi ennätyksellään 17.39,86.

– Hyvä kisaviikko janalaisittain. Kun nyt suurin osa urheilijoistamme on avannut kisakautensa, voimme todeta, että kevät on koronasta huolimatta mennyt harjoituksellisesti nappiin. Tästä hyvä jatkaa kohti heinäkuun kisoja, Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kommentoi.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Jari Kataja

Kuva: Iikka Alinguén tavoitteet tulevalle kaudelle ovat selvillä. Tuloksellisesti odotellaan 16,30 metrin ylitystä.