Alinguélle kolmiloikan SM-pronssia Kuopiosta

Yleisurheilun SM-hallit kilpailtiin tänä vuonna Kuopiossa. Janakkalan Janan Marc Iikka Alingué hyppäsi miesten kolmiloikassa pronssia tuloksella 15,39. Alingué oli asettanut tavoitteeksi 16 metrin ylityksen, mutta tuo tulos jäi vielä tällä kertaa saavuttamatta. Kuopion kilpailu oli myös Alinguén ainoa kisa tällä hallikaudella, joten sekä tulosta että mitalia voidaan pitää hyvänä saavutuksena. Vuonna 2020 Alingué hyppäsi vain kuuden sentin päähän 16 metrin rajasta. Tulos on 22-vuotiaan kolmiloikkaajan ennätys.

Vasta koronasta toipunut Heikki Nieminen juoksi Kuopiossa miesten 60 metrin alkuerissä ajan 7,10. Valitettavasti tuolla ajalla ei ollut pääsyä finaaliin ja sijoitus oli kokonaiskilpailun 20:s. Nieminen on juossut ennätyksensä (6,93) 60 metrillä vuonna 2016. Noin viikkoa aikaisemmin Nieminen juoksi Turussa kauden parhaakseen 7,02.

Aiemmin viikolla järjestetyissä Pirkkahallin kiekkokisassa Sanni Kuparinen heitti naisten kilpailun kolmanneksi tuloksella 44,73. Tammikuun lopulla maajoukkueleirin kilpailussa Kuparinen heitti kauden parhaakseen 47,78 sijoittuen silloinkin kolmanneksi.

Helsyn hallikilpailuissa Helsingissä Inka Hämäläinen hyppäsi T15-korkeuden neljänneksi tuloksella 148. Samassa kilpailussa Maija Santanen päivitti ennätyksekseen 148 (6.). Hämäläinen on jo noin viikko sitten hallissa ylittänyt korkeudessa 150 senttiä ja viime kesänä ulkona ylittyi 155.

Janan urheilijat kävivät porukalla päivittämässä ennätyksiään Tampereen kansallisissa naisten 60 metrin alkuerissä; Aada Aarnio (8,32), Tuuli Kulju (8,51), Laura Kontio Marins (8,71) ja Lotta Jalonen (8,48). Taru Viiru juoksi samassa kilpailussa kauden parhaakseen 9,17. 200 metrillä Viiru päivitti ennätyksekseen 31,73. Aada Aarnio juoksi N17-sarjan 300 metrillä ylipitkällä radalla ennätyksekseen 45,85.

Naisten kuulassa Sanni Kuparinen työnsi neljänneksi tuloksella 12,24. Kuparisen ennätys viime vuodelta on 13,70. Olli Juvonen työnsi miesten kuulassa viidenneksi tuloksella 11,34.

Janakkalan kuulakisassa päästiin myös päivitämään henkilökohtaisia ennätyksiä; M60-sarjan Juha Kuusinen (9,65), M35-sarjan Olli Juvonen (11,51) ja N35-sarjan Laura Nurminen (8,39). Kauden parhaansa työnsivät M50-sarjan Petri Satto (12,30), N50-sarjan Inka Juvonen (7,38), N45-sarjan Anu Virtanen (7,23) ja Taru Viiru (7,22).