Akusti Ruokankaalle keihään SM-pronssia

Viime viikonloppuna kilpailtiin 14–17-vuotiaiden Suomen mestaruuksista Kokkolassa ja Hyvinkäällä.

Nuoremmat kilpailivat Kokkolassa ja sieltä tuli myös viikonlopun ainoa janalaismitali, kun Akusti Ruokangas heitti P14-sarjan keihäässä pronssia uudella henkilökohtaisella ennätyksellään 51,42. Ruokankaan aiempi ennätys (50,37) oli heitetty kesäkuussa Pihtiputaalla.

T14-sarjan 100 metrillä Meeri Koliseva juoksi alkuerissä eränsä toiseksi nopeimmin (13,17). Finaaliin Koliseva sai nopeutta lisää ja sijoittui ajalla 13,16 viidenneksi.

P14-sarjan Ilmo Leino juoksi 800 metrillä aikaan 2.14,77 kilpailun neljänneksi. 2000 metrillä hän oli kahdestoista ajalla 6.35,25.

P15-sarjan Jussi Heikkiniemi ei Kokkolassa ihan yltänyt parhaimpaansa, sillä hän heitti kiekossa 37,24 sijoittuen kahdenneksitoista. Heikkiniemen ennätys tältä kaudelta on 47,28.

T15-sarjan Aada Aarnio juoksi 100 metrin alkuerissä ajan 13,54. Saman sarjan Nea Nummenpää hyppäsi pituudessa 4,76 (22.) ja Tuuli Kulju työnsi kuulassa kahdeksanneksi kauden parhaallaan 11,30. Keihäässä Kulju oli kahdestoista ennätyksellään 37,29.

Hyvinkäällä N17-sarjan Elisa Alastalo hyppäsi pituudessa kuudenneksi tuloksella 5,08, ja karsinnassa pisimmällä hypyllä oli pituutta hieman enemmän eli 5,11. Alastalon ennätys pituudessa on 5,18. Kolmiloikassa Alastalo lähti finaaliin karsintojen viidenneksi parhaimpana tuloksella 11,28. Finaalissa hän jäi kuitenkin ilman tulosta. Alastalon ennätys kolmiloikassa on 11,50 viime kesäkuulta.

Taavi Arminen juoksi M17-sarjan 100 metrin alkuerissä ennätyksekseen 11,93. 200 metrin alkuerissä Armiselle kellotettiin ajaksi 24,53.

N17-sarjan kuulassa Jenniina Virtanen työnsi ennätyksekseen 10,08 (16.). Kiekossa Virtanen oli 12. tuloksella 26,70.

N16-sarjan pituudessa Helmi Lipsanen hyppäsi ensimmäisellään kauden parhaakseen 4,61 (25.). Tuo jäi Lipsasen ainoaksi mitatuksi suoritukseksi, sillä hän joutui loukkaantumisen vuoksi keskeyttämään pituuden ja jättämään kolmiloikan väliin kokonaan.

N16-sarjan kuulassa Julia Pitkänen työnsi ennätyksekseen 10,36 (16.) ja Anniina Henttonen 6,14 (20.). Kiekossa Pitkänen oli 12. ennätyksellään 31,71 ja Henttonen 19. niin ikään ennätyksellään 22,47.

Kaikki tulokset

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Arto Nousiainen

Kuvassa: Akusti Ruokangas onnistui ensimmäisissä SM-kilpailuissaan nappaamalla kovassa keihäskisassa pronssimitalin.