Inka Hämäläiselle TJIG-kultaa korkeudesta

Suomen suurin juniorien hallikilpailu – Tampere Junior Indoor Games – käytiin viikonloppuna Pirkkahallissa. Kilpailuun oli ilmoittautunut seitsemän janalaista, jotka toivat mukanaan tukun uusia henkilökohtaisia ennätyksiä.

Janaan tuli yksi mitalikin, kun Inka Hämäläinen onnistui loistavasti T14-sarjan korkeushypyssä. Hämäläisen uudeksi ennätykseksi kirjattiin 156, jolla heltisi kilpailussa kultaa. Tuolla tuloksella Hämäläinen on myös ikäluokan kausitilaston kakkosena.

Kolmiloikassa Hämäläinen oli viides ennätyksellään 10,46. Saman kilpailun neljäs oli Maija Santanen tuloksella 10,57. Santasen ennätys kolmiloikasta tältä talvelta on 10,62. Pituudessa Hämäläinen hyppäsi ennätyksekseen 484 (11.) ja Santanen 470 (16.). Tytöt olivat vauhdissa myös 60 metrin alkuerissä. Hämäläisen ennätykseksi kirjattiin 8,81 ja Santasen 8,92. Myös Nelli Nurminen juoksi samassa kilpailussa ennätyksekseen 8,87. Nurminen oli vauhdissa myös 300 metrillä ja päivitti ennätyksekseen 49,02 (23.).

T15-sarjan Meeri Koliseva on kovassa kunnossa. Hän päivitti 60 metrin alkuerissä ennätyksekseen 8,18. Finaalissa hän juoksi 8,23 sijoittuen kymmenenneksi.

P15-sarjan kiekossa Jasper Heikkiniemi heitti ennätyksekseen 26,43 (10.).

T13-sarjan Iina Niemi päivitti 60 metrin alkuerissä ennätyksekseen 9,51. Anna Jokinen juoksi saman matkana aikaan 9,05. Pituudessa Niemi hyppäsi 3,77.

– Kisaviikonloppu takana ja hyvillä mielin kisat sujuivatkin. Hienoja ennätyksiä, sekä kovia venymisiä suorituksissa. Urheilijat hyvin treenanneet ja treeni myös tarttunut hyvin. Nyt päästään vähän lepäämään ja sitten jatketaan treenejä kohti kesää, urheilutoimenjohtaja Arto Nousiainen kommentoi.