Sanni Kuparinen SM-kuulan neljäs Joensuussa

Nuorten SM-hallien viimeisenä päivänä Joensuussa janalaislajeista oli jäljellä vielä M19 200 metrin juoksu, N19-sarjan kuulantyöntö sekä N22-sarjan kolmiloikka.

N19-kuulassa Sanni Kuparinen työnsi kuulassa uudeksi ennätyksekseen 12,58. Tulos syntyi ensimmäisellä kierroksella ja oikeutti kilpailun neljänteen sijaan. Kuparisen edellinen ennätys 12,33 on Porista helmikuun alusta. Nilla Rättyä ei saanut ennätystään parannettua, sillä sarjan pisin työntö meni hienoisesti ulos sektorista. Tuloksella 10,16 Rättyä oli kilpailun yhdeksäs.

Suvi Eerikäinen aloitti kolmiloikkakisan pitkillä hypyillä, mutta perjantain tapaan hypyt liputettiin ylisastutuiksi. Hän mittautti kuitenkin tuloksen 11,61, ja sijoittui kilpailun seitsemänneksi. Eerikäisellä oli allaan vain yksi kolmiloikkakilpailu tältä kaudelta. Tuolloin hän hyppäsi 11,79.

Lasse Hämelahden lisälajissa eli 200 metrin juoksussa yritys tyssäsi tällä kertaa varaslähtöön. Edellisen kerran Hämelahti on juossut kyseisen matkan noin vuosi sitten. Silloin ennätykseksi kirjattiin 23.24.

Janakkalan Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja kertoi, että Joensuussa mukana oli myös paljon epäonnea.

– Viikonloppu tuotti yhden kultamitalin lisäksi tukun uusia henkilökohtaisia ennätyksiä eli siinä mielessä voimme olla tyytyväisiä. Epäonnistuneet suoritukset näyttivät myös sen, että suunta kohti kesää on oikea, kunhan vain ensin saamme muutamat asiat toimimaan. Meillä oli hyvä ja taisteleva joukkue, Kataja kertaa.

Teksti Pirjo Rättyä, kuva Arto Nousiainen

Kuva: Nilla Rättyä (vas.), Lasse Hämelahti ja Sanni Kuparinen kilpailivat Joensuussa vielä viimeisenä SM-kisapäivänä. Kuvasta puuttuu Suvi Eerikäinen.